Tabu
BEAUTYSlider

7 produse de îngrijire care pot dăuna pielii

Egiptenii antici foloseau o pastă din cupru oxidat pentru machiajul ochilor. Acest ingredient periculos provoca iritație și insomnie, dar erau gata să sufere în numele frumuseții. Și, deși industria produselor cosmetice s-a schimbat masiv de-a lungul anilor, unele dintre produsele din geanta de machiaj ar putea să vă saboteze în continuare eforturile pentru a obține o piele sănătoasă și impecabilă.

Cele mai populare produse de îngrijire a pielii pot face mai mult rău decât bine. Iată care sunt acestea!

Scruburi faciale

Exfolierea zilnică sau săptămânală vă poate deteriora pielea. Scruburile abrazive îndepărtează stratul exterior al pielii și dăunează barierei care o protejează de mediu. După exfoliere, pielea se poate simți temporar fără ulei, dar mai târziu va produce și mai mult ulei pentru a compensa uscăciunea.

Unele tratamente pentru acnee

Tratamentele topice pentru acnee vă pot lăsa pielea uscată și iritată. Deși aceste simptome sunt adesea temporare, vă puteți confrunta cu mâncărime și pielea se poate scuama. Unele medicamente pentru acnee pe cale orală pot avea efecte secundare mai grave. Antibioticele, de exemplu, vă pot deranja stomacul sau vă pot da amețeli.

Piatra Gua sha

Masarea pielii cu pietre gua sha are multe beneficii, cum ar fi îmbunătățirea circulației sanguine și reducerea durerilor de gât. Dar, deoarece implică frecarea pielii cu un instrument de masaj, poate dăuna vaselor de sânge minuscule din suprafeța pielii. Acest lucru poate duce la vânătăi și sângerări minore.

Periajul uscat

Periajul uscat este excelent pentru exfolierea pielii, dar este posibil să nu fie bun pentru toată lumea. Poate irita pielea sensibilă sau o poate usca. Persoanele cu pielea inflamată, inclusiv persoanele cu eczeme și psoriazis, ar trebui să evite periajul uscat, deoarece ar putea duce la infecții.

Șervețele cu alcool

Ștergerea feței cu șervețele cu alcool poate oferi o senzație de curățare, deoarece lasă pielea senzațională. Dar, în realitate, vă elimină uleiurile atât de necesare pielii, declanșând producția de sebum și, de fapt, agravând acneea.

Exfolianți chimici

Dacă utilizați un exfoliant chimic mai mult de o dată pe săptămână, este posibil să deteriorați filmul protector al uleiurilor naturale care vă acoperă pielea. Utilizarea produselor cu ingrediente dăunătoare poate duce la inflamații și erupții. Ingredientele dure din exfolianții chimici pot elimina prea multe straturi ale pielii, lăsându-vă pielea roșie și iritată.

Benzile pentru nas

Pot elimina mai mult decât punctele negre, curățând porii în întregime de sebum și celule moarte ale pielii. Aceste componente din interiorul porilor sunt menite să mențină un echilibru sănătos al uleiului în piele și, atunci când sunt îndepărtate, porii pot deveni expuși murdăriei.

ARTICOLE SIMILARE

De ce și-a retras Andreea Bălan fetele de la privat și le-a mutat la stat

Andreea Damian

Vremea rece din România grăbește extinderea epidemiei COVID-19

Andreea Damian

Cannes transformă copiii vedetelor în VIP-uri. Ce surpriză le-a pregătit organizatorii

Andreea Damian

Andreea Marin a slăbit 7 kg în două luni după ce a renunțat definitv la acest aliment

Andreea Damian

Melania Trump e nedespărțită de acest accesoriu. Îl poartă chiar și noaptea

Andreea Damian

Andra şi Smiley au lansat prima lor piesă împreună – VIDEO

Andreea Damian

Scrie un comentariu