Tabu
LIFESTYLESlider

Vremea rece din România grăbește extinderea epidemiei COVID-19

Un studiu recent realizat de Massachusetts Institute of Technology (MIT) arată că răspândirea noului coronavirus este mai accelerată în țările unde temperaturile sunt situate între 3 și 17 grade Celsius.

Iar România trece printr-un episod de vreme rece în aceste zile. Meteorologii au emis un cod portocaliu de vreme rea, care a dus la prăbușirea temperaturilor până sub zero, cel puțin până miercuri. Dar chiar dacă vremea se va încălzi ulterior, temperaturile maxime se vor situa la aproximativ 16-18 grade, potrivit prognozei, adică la limita superioară indicată de studiu.

„Acolo unde temperaturile erau mai reci, numărul de cazuri a început să crească rapid”, spune pentru New York Times Qasim Bukhari, neurolog și statistician la prestigioasa universitate. „Putem vedea asta în Europa, chiar dacă sistemul de sănătate de acolo este printre cele mai bune din lume”, adaugă el. Efectul diferențelor de temperatură este vizibil și în SUA. În vreme ce în state ca New York, Colorado sau Washington, epidemia a explodat, virusul se mișcă mai încet în Arizona, Florida sau Texas, state sudice.

Studiul nu a trecut printr-o evaluare științifică, toate aceste concluzii putând fi influențate și de factori precum restricțiile de călătorie impuse de autorități, măsurile de distanțare socială, numărul de teste făcute.

ARTICOLE SIMILARE

Doliu în televiziune. A murit unul dintre „Așii amanetului”

Andreea Damian

Kanye West vrea să rivalizeze cu soția sa, Kim Kardashian și lansează o linie de cosmetice

Andreea Damian

Cum alegeți costumul perfect pentru bebelușul familiei?

Tabu Tabu

Cum comenteaza PELINEL si BOUREANU stirea divortului

Tipul de cancer care face cele mai multe victime în Europa. România, cea mai mare creștere a ratei mortalității

Andreea Damian

O vedetă de la Pro TV dă de pământ cu Simona Gherghe!

Scrie un comentariu