Tabu
Image default
LIFESTYLE Slider

Vremea rece din România grăbește extinderea epidemiei COVID-19

Un studiu recent realizat de Massachusetts Institute of Technology (MIT) arată că răspândirea noului coronavirus este mai accelerată în țările unde temperaturile sunt situate între 3 și 17 grade Celsius.

Iar România trece printr-un episod de vreme rece în aceste zile. Meteorologii au emis un cod portocaliu de vreme rea, care a dus la prăbușirea temperaturilor până sub zero, cel puțin până miercuri. Dar chiar dacă vremea se va încălzi ulterior, temperaturile maxime se vor situa la aproximativ 16-18 grade, potrivit prognozei, adică la limita superioară indicată de studiu.

„Acolo unde temperaturile erau mai reci, numărul de cazuri a început să crească rapid”, spune pentru New York Times Qasim Bukhari, neurolog și statistician la prestigioasa universitate. „Putem vedea asta în Europa, chiar dacă sistemul de sănătate de acolo este printre cele mai bune din lume”, adaugă el. Efectul diferențelor de temperatură este vizibil și în SUA. În vreme ce în state ca New York, Colorado sau Washington, epidemia a explodat, virusul se mișcă mai încet în Arizona, Florida sau Texas, state sudice.

Studiul nu a trecut printr-o evaluare științifică, toate aceste concluzii putând fi influențate și de factori precum restricțiile de călătorie impuse de autorități, măsurile de distanțare socială, numărul de teste făcute.

ARTICOLE SIMILARE

Ecografia pe unghii, suvenir îndrăzneț pentru gravide

Andreea Damian

Odeuropa sau istoria olfactivă a Europei: Cum mirosea Bătălia de la Waterloo?

Ciocîrlan

Acesta nu este Photoshop – fotografie Cristiana Apostol

realitatea

Motivul pentru care George Burcea a lipsit de la moțul mezinei sale

Tabu Tabu

Drama neştiută a lui Mircea Diaconu! Actorul şi-a măritat fata cu un fotbalist, dar…

Anda Adam SE ÎNFOMETEAZĂ? Doat atat mănâncă într-o zi!

Scrie un comentariu