Tabu
Image default
HEALTHSlider

Carmen Brumă dezvăluie pericolele postului intermitent

Tot mai multe persoane apelează la postul intermitent sau intermittent fasting pentru a pierde în greutate. Dacă cele mai multe diete se concentrează pe ceea ce trebuie să mănânci, postul intermitent se referă la momentul în care mănânci.

Fastingul presupune să mâncați doar într-un anume interval de timp. Mai exact, presupune să faceți o pauză alimentară de 16 ore, iar mesele principale se mănâncă în decursul a opt ore. Se poate, de altfel, să mâncați doar o masă pe zi.

Carmen Brumă susţine că acest regim poate duce la îngrășare dacă nu este ținut în mod corect. Aceasta consideră că postul intermitent este mai degrabă o metodă de anti-îmbătrânire decât o metodă pe care să o folosim pentru a pierde în greutate. După cele 14-16 ore în care nu mâncăm, corpul nostru ajunge să își dea un restart, dar regimul trebuie ținut cu grijă pentru că poate duce la probleme de fertilitate pentru femei, întrucât ar influența anumiți hormoni importanți, iar efectele se resimt mai ales după vârsta de 40 de ani.

„Foarte multe persoane folosesc această metodă pentru slăbit. Dar poate fi o capcană, pentru că dacă tu, în intervalul în care ai voie să mănânci, mănânci mai mult decât îi trebuie organismului, te vei îngrășa. Deci așa cum fastingul poate fi o metodă de slăbire, poate fi și o metodă de îngrășare. Sunt foarte multe persoane care s-au îngrășat ținând aceste intermittent fasting și neavând grijă ca în perioada non-fasting, să-și limiteze aportul alimentar. De fapt, orice dietă de pe lumea aceasta funcționează pentru că ai mai puține calorii. Așa se întâmplă și cu fastingul, ajungi să mănânci mai puțin. Persoanele care mănâncă doar o masă pe zi, ar trebui să aibă foarte mare grijă pentru că ar trebui să-și ia toți nutrienții din acea masă. Ceea ce este, din punctul meu de vedere, un pic cam greu”, a declarat Carmen Brumă pentru Unica.

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

Afla cum sa iti faci un machiaj de seara cu mov

realitatea

Știai că există 4 modele de îmbătrânire? Cum îți afli vârsta biologică

Andreea Damian

Premiile Grammy 2020. Femeile domină lista nominalizărilor

Andreea Damian

Vești triste despre actorul Alec Baldwin: a ajuns din nou pe mâna polițiștilor

Andreea Damian

Ziua Internațională a Cărții | Noaptea Cărților Deschise în România

Ciocîrlan

Ce reţete delicioase poţi face cu mâncarea rămasă de la masa de Paște

Andreea Damian

Scrie un comentariu