Tabu
HEALTHSlider

Carmen Brumă dezvăluie pericolele postului intermitent

Tot mai multe persoane apelează la postul intermitent sau intermittent fasting pentru a pierde în greutate. Dacă cele mai multe diete se concentrează pe ceea ce trebuie să mănânci, postul intermitent se referă la momentul în care mănânci.

Fastingul presupune să mâncați doar într-un anume interval de timp. Mai exact, presupune să faceți o pauză alimentară de 16 ore, iar mesele principale se mănâncă în decursul a opt ore. Se poate, de altfel, să mâncați doar o masă pe zi.

Carmen Brumă susţine că acest regim poate duce la îngrășare dacă nu este ținut în mod corect. Aceasta consideră că postul intermitent este mai degrabă o metodă de anti-îmbătrânire decât o metodă pe care să o folosim pentru a pierde în greutate. După cele 14-16 ore în care nu mâncăm, corpul nostru ajunge să își dea un restart, dar regimul trebuie ținut cu grijă pentru că poate duce la probleme de fertilitate pentru femei, întrucât ar influența anumiți hormoni importanți, iar efectele se resimt mai ales după vârsta de 40 de ani.

„Foarte multe persoane folosesc această metodă pentru slăbit. Dar poate fi o capcană, pentru că dacă tu, în intervalul în care ai voie să mănânci, mănânci mai mult decât îi trebuie organismului, te vei îngrășa. Deci așa cum fastingul poate fi o metodă de slăbire, poate fi și o metodă de îngrășare. Sunt foarte multe persoane care s-au îngrășat ținând aceste intermittent fasting și neavând grijă ca în perioada non-fasting, să-și limiteze aportul alimentar. De fapt, orice dietă de pe lumea aceasta funcționează pentru că ai mai puține calorii. Așa se întâmplă și cu fastingul, ajungi să mănânci mai puțin. Persoanele care mănâncă doar o masă pe zi, ar trebui să aibă foarte mare grijă pentru că ar trebui să-și ia toți nutrienții din acea masă. Ceea ce este, din punctul meu de vedere, un pic cam greu”, a declarat Carmen Brumă pentru Unica.

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

Parentajul „mașină de tuns iarba” distruge generațiile viitoare

Andreea Damian

Ce fată frumoasă are Anghel Iordănescu! Mezina selecționerului va da lovitura în televiziune

Andreea Damian

Larisa Iordache și Cristian Chiriță și-au ales nașii. Cine vor fi părinții lor spirituali și când va avea loc nunta

Andreea Damian

Primul vaccin nazal anti-Covid-19, testat pe oameni

Andreea Damian

Cum să te îmbraci când ai un sân mai mare?

Andreea Damian

Cum să înfruntăm gerul și să rămânem sănătoși

Andreea Damian

Scrie un comentariu