Tabu
BEAUTYSlider

Masca de protecție te îmbătrânește? Iată cum să combați efectele ei, potrivit cosmeticienilor

Masca de protecție a devenit o parte esențială a rutinei zilnice pe fondul pandemiei de Covid-19, iar purtarea ei nu vă face niciun bine pielii. S-a constatat o creștere a cazurilor de maskne și oricât s-a încercat combaterea ei prin curățarea tenului și tratării zonei afectate, efectele pot fi mai durabile de fapt.

Cosmeticienii susțin că purtarea măștii poate provoca dezvoltarea unor riduri fine și vă poate face să arătați mai în vârstă dacă mai apar și erupții cutanate.

Așadar, dacă ați observat noi riduri pe chip sau cele deja existente s-au adâncit, este posibil ca masca de protecție să fie de vină. Îmbătrânirea prematură este cauzată de inflamația din piele, este de părere Dr. Yannis Alexandrides. Această inflamație poate fi cauzată de măștile PPE, care s-au dovedit că degradează bariera epidermică prin abraziune fizică. Problema apare nu în timp ce purtați masca, ci atunci când o scoateți, deoarece apărarea naturală a pielii este vulnerabilă.

Aceasta înseamnă că bacteriile, poluarea și alte toxine dăunătoare pot pătrunde în piele și pot provoca stres oxidativ, stimulând un răspuns inflamator. Soluția este să încercați o mască de față din mătase care va fi mai blândă pentru piele și mai puțin abrazivă decât versiunile de unică folosință sau alte materiale.

Miliaria este erupția cutanată provocată de caldură. Măștile de față pe care le purtăm păstrează CO2 pe care îl expulzăm și, prin urmare, creează un mediu umed pentru zonele feței care sunt acoperite. Creșterea temperaturii poate bloca pielea moartă, murdăria și uleiurile în glandele sudoripare, ceea ce va provoca deseori erupții cutanate. Miliaria este confundată adeseori cu Maskne. Poate fi prevenită folosind o mască de mătase.

Rosacea provoacă umflături mici și roșii pe față și se spune că măștile duc la apariția ei datorită unei modificări a microbiomului pielii. Masca provoacă fricțiuni care stimulează nervii hipersensibili care înconjoară vasele de sânge de pe față. Soluția: o cremă hrănitoare care creează un strat între piele și material va ajuta la calmarea sensibililor și la reducerea oricăror frecări.

Buze crăpate -Abraziunea fizică din materialul unei măști usucă pielea și degradează bariera epidermică, care este primul vinovat pentru buzele crăpate. În plus, aerul prins sub mască, care încălzește zona și provoacă excesul de bacterii, duce la uscarea și deteriorarea buzelor. Soluția: un ser de buze hrănitor și un balsam gras vor umple umezeala pierdută și vor proteja zona de daune suplimentare.

Maskne apare din mai multe motive – abraziunea fizică pe care o poate avea materialul măștii pe piele – care usucă pielea și degradează bariera epidermică – precum și aerul prins în mască, care încălzește zona și duce la supraaglomerarea bacteriilor. Este mediul perfect pentru apariția acneei.

ARTICOLE SIMILARE

Lumea modei se mobilizează pentru Ucraina

Andreea Damian

Cum arăta Anca Serea acum 18 ani când a născut primul copil

Tabu Tabu

Ce face Naomi Hedman după despărțirea de Florin Ristei. Cu cine s-a cuplat mulatra

Andreea Damian

Clipe de coșmar pentru Jean Paler. Actorului i-au dispărut banii de pe card

Andreea Damian

Parfumuri de vară – TRUCURI şi RECOMANDĂRI

Cremă de ochi cu cristale de zahăr

realitatea

Scrie un comentariu