Tabu
LIFESTYLE

Uleiul de măsline reduce riscul de cancer la sân

O picătură de ulei de măsline pe zi poate împiedica apariția cancerului de sân. O serie de studii arată faptul că uleiul de măsline atacă tumorile, le oprește dezvoltarea sau duce la implozia celulelor cancerigenine ceea ce înseamnă că acestea nu vor mai avea niciun efect asupra ADN-ului. Descoperirea a fost făcută de un grup de cercetători de la Universitatea Autonomă din Barcelona în timp ce aceștia încercau să stabilească importanța uleiului în timpul curelor de slăbire.

În testele efectuate pe șobolani s-a descoprit că uleiul de măsline este un adevărat obstacol pentru genele care duc la dezvoltarea celulelor cancerigene. Mai mult, uleiul de măsline elimină efectul proteinelor care țin în viață celulele bolnave și protejează ADN-ul de mutațiile care duc la dezvoltarea cancerului. Unul dintre medicii care s-au ocupat de acest studiu spune că este extrem de sănătos ca o persoană să consume zilnic 50 de mililitri de ulei de măsline extravirgine și doar consumul pe termen lung va da rezultate.

Un alt studiu efectuat tot în Spania a scos la iveală că uleiul de măsline este extrem de indicat în cazul bolilor vasculare și ale inimii.

 

ARTICOLE SIMILARE

Alexandru Arsinel, la terapie intensiva! A suferit un transplant renal!

Colette este cel mai recent film despre cum bărbații și-au asumat pe nedrept munca femeilor

realitatea

Mihaela Radulescu, luata la misto pe Facebook. “Te-ai saturat de vechea ta tigaie care lipeste clatitele?”

EBA a luat 20 kg la a doua sarcina / Va naste din clipa in clipa!

Tatal vitreg al lui Kim Kardashian se pregateste sa devina femeie!

MIHAI MORAR era s-o pateasca rau! A fost operat de urgenta

Scrie un comentariu