Tabu
HEALTHSlider

Halle Berry | Dieta pe care o ține de 30 de ani a ajutat-o să controleze boala de care suferă

Halle Berry a vorbit despre modul în care un stil de viață cetogen a ajutat-o ​​să facă față diabetului de tip 2. Actrița a fost diagnosticată cu diabet la doar 22 de ani.

Din acest motiv, ea a fost nevoită să urmeze un regim alimentar special, bogat în grăsimi, dar sărac în carbohidrați. Acest regim este cunoscut astăzi sub numele de dieta ketogenică.

„A fost un moment pe care nu-l voi uita niciodată. A trebuit să mă întorc în felul în care mi-am trăit viața și am purtat asta cu mine de atunci. Deoarece sunt diabetică, nutriția a fost o parte importantă a vieții mele și în ultimii aproape 30 de ani urmez dieta ketogenică”, a spus Halle Berry pentru Insider.

Anterior, eroina din Catwoman vorbise în detaliu despre sănătatea și consumul de alimente într-o postare de pe Instagram, menționând cum stilul de viață cetogen este „în mare parte responsabil” pentru încetinirea „procesului de îmbătrânire”.

„Stilul de viață ceto oferă atât de multe beneficii, cum ar fi pierderea în greutate, controlul apetitului, mai multă energie și performanțe mentale mai bune”, a scris ea. „Dacă sunteți ca mine, puteți inversa diabetul de tip 2, veți experimenta o rezistență fizică mai bună, veți avea o piele mai frumoasă și, de asemenea, mai puțină acnee, dacă aceasta este o problemă. Și chiar ajută la controlul migrenelor!” a mai scris vedeta.

Ce spun studiile despre dieta ketogenică și diabet

Cu toate acestea, beneficiile dietei keto au fost contestate de experți. Specialiștii au început să se îndoiască mai ales după moartea actorului Mishti Mukherjee în 2020 din cauza insuficienței renale cauzată se apare de dieta ketogenică. Dieta cu conținut scăzut de carbohidrați, bazată pe consumul de cantități mari de grăsimi alături de proteine, poate afecta rinichii dacă dieta este urmată mult timp.

Nutriționiștii au susținut, de asemenea, că evitarea unei game de alimente, cum ar fi fructele și legumele colorate, cerealele integrale, nucile, poate duce la un deficit de vitamine și minerale și, prin urmare, nu este sănătos. În schimb, ar trebui să urmați o dietă sănătoasă și echilibrată, cu combinația corectă de nutrienți, inclusiv probiotice, prebiotice, vitamine, minerale.

ARTICOLE SIMILARE

Dovadă științifică: îmbrățișarea după o ceartă vă poate face să vă simțiți mai bine

realitatea

Fotografie cu Sorin Onisor – Sufletul satului romanesc: Maramures (episodul 2)

realitatea

Nouă ani fără Michael Jackson. Cum va fi comemorat „Regele”

Andreea Damian

Relatia de cuplu – Studiu privind satisfactia

realitatea

Ce nume ar fi ales Vlăduța Lupău dacă ar fi avut o fiică

Andreea Damian

Imaginile sexy cu care Meghan Markle l-a cucerit pe Prințul Harry

Andreea Damian

Scrie un comentariu