Tabu
LIFE & LOVESlider

Dovadă științifică: îmbrățișarea după o ceartă vă poate face să vă simțiți mai bine

Se spune frecvent că “dragostea învinge tot” – ei bine, acum există dovezi științifice că dacă vă arătați iubirea după o ceartă acest lucru vă poate face să vă simțiți mult mai bine.
Cercetătorii de la Universitatea Carnegie Mellon din Pennsylvania, SUA au efectuat un experiment pentru a investiga efectul pe care îl poate avea dragostea asupra stării unei persoane după o ceartă.

Echipa, condusă de Dr. Michael Murphy, a înscris 404 de participanti la studiu, care a fost publicat în revista științifică Plos One. De-a lungul unei săptămâni, participanții au fost intervievați cu privire la orice fel de certuri pe care le-au avut, indiferent dacă s-au îmbrățișat ulterior sau nu cu persoana cu care s-au certat și cum sau dacă a afectat îmbrățișarea modul în care se simțeau în acel moment.


Rezultatele au arătat că cei care au îmbrățișat persoana cu care au avut o altercație s-au simțit mult mai bine după o ceartă decât cei care nu au avut parte de îmbrățișare. Potrivit cercetătorilor, acest studiu evidențiază impactul pozitiv pe care contactul uman îl poate avea asupra indivizilor atunci când dezvoltă relații cu ceilalți.
“Atingerea interpersonală non-sexuală apare ca un subiect important în studiul relațiilor sociale adulte”, scriu ei în studiu. “Atingerea interpersonală este asociată cu o securitate sporită a atașamentului, o intimitate sporită, o mai bună satisfacție a relațiilor și o rezolvare mai ușoară a conflictelor.”

ARTICOLE SIMILARE

Orgasmul clitoridian vs. orgasmul vaginal. And the Winner Is…

realitatea

Pascal Bruckner despre colonialism, rasism, multiculturalism și mai 1968 – INTERVIU

Dora Constantinovici

Pisicilor le place să fie mângâiate iar acest obicei ne aduce numai beneficii

Andreea Damian

Cupping facial | Tratamentul de frumusețe care ajută la combaterea ridurilor

Andreea Damian

Anamaria Prodan, o nouă intervenție estetică la nivelul feței

Andreea Damian

De ce ne este atât de greu să nu ne atingem faţa?

Andreea Damian

Scrie un comentariu