Tabu
LIFE & LOVE Slider

Dovadă științifică: îmbrățișarea după o ceartă vă poate face să vă simțiți mai bine

Se spune frecvent că “dragostea învinge tot” – ei bine, acum există dovezi științifice că dacă vă arătați iubirea după o ceartă acest lucru vă poate face să vă simțiți mult mai bine.
Cercetătorii de la Universitatea Carnegie Mellon din Pennsylvania, SUA au efectuat un experiment pentru a investiga efectul pe care îl poate avea dragostea asupra stării unei persoane după o ceartă.

Echipa, condusă de Dr. Michael Murphy, a înscris 404 de participanti la studiu, care a fost publicat în revista științifică Plos One. De-a lungul unei săptămâni, participanții au fost intervievați cu privire la orice fel de certuri pe care le-au avut, indiferent dacă s-au îmbrățișat ulterior sau nu cu persoana cu care s-au certat și cum sau dacă a afectat îmbrățișarea modul în care se simțeau în acel moment.


Rezultatele au arătat că cei care au îmbrățișat persoana cu care au avut o altercație s-au simțit mult mai bine după o ceartă decât cei care nu au avut parte de îmbrățișare. Potrivit cercetătorilor, acest studiu evidențiază impactul pozitiv pe care contactul uman îl poate avea asupra indivizilor atunci când dezvoltă relații cu ceilalți.
“Atingerea interpersonală non-sexuală apare ca un subiect important în studiul relațiilor sociale adulte”, scriu ei în studiu. “Atingerea interpersonală este asociată cu o securitate sporită a atașamentului, o intimitate sporită, o mai bună satisfacție a relațiilor și o rezolvare mai ușoară a conflictelor.”

ARTICOLE SIMILARE

Naomi Campbell, foto sexy lângă noul iubit

Andreea Damian

Ashton Kutcher, povestea tristă din spatele succesului

Andreea Damian

Să-l ucidem pe James Bond: de asta a renunțat Danny Boyle la scaunul de regizor?

Andreea Damian

Insula Iubirii, o emisiune despre burghezia mijlocie spre mare cu dosare penale și papagali

Dora Constantinovici

Sexul de dimineata diminueaza riscul de infarct

realitatea

Muntele de gunoi din India va fi în curând mai înalt decât Palatul Taj Mahal

Andreea Damian

Scrie un comentariu