Tabu
Image default
CULTURE Slider

O scurtă privire asupra noului documentar The Beatles: Get Back

Regizorul trilogiei Lord of the Rings a încheiat un proiect de 50 de ani. Peter Jackson a împărtășit o scurtă privire asupra mult așteptatului documentar despre trupa britanică Beatles, The Beatles: Get Back.

Filmul este un document „fly on the wall”, care conține imagini ale legendarei trupe de rock engleze filmate în 1969. În acest an extraordinar nu au fost lansate doar albumele „Yellow Submarine” și „Abbey Road”, ci și neanunțatul cvartetului final – concert pe acoperișul Apple Studios pe Savile Row din Londra , Yoko Ono și „bed-in-urile” pentru pace ale lui John Lennon (unul la hotelul Hilton din Amsterdam și unul la hotelul Queen Elizabeth din Montreal) și, în cele din urmă, anunțul lui Lennon că va părăsi formația, în septembrie.

BEATLES 1966 Paul McCartney, Ringo Starr, John Lennon and George Harrison at Top Of The Pops

Filmul documentar al lui Michael Lindsay-Hogg, din 1970, Let It Be, acoperă în mare parte din aceeași perioadă de timp și evenimente, dar versiunea lui Jackson este o versiune mult mai însorită – și include concertul complet de 42 de minute pe acoperiș.

Acesta nu este un trailer sau o secvență din documentarul propriu-zis spune regizorul. Jackson l-a numit „montaj de momente”.

Sperăm că va aduce un zâmbet pe toate fețele și o bucurie atât de necesară în acest moment dificil.

Peter Jackson

O scurtă prezentare de cinci minute la The Beatles: Get Back, o colaborare inedită între formație și regizorul Peter Jackson, a apărut în direct pe YouTube și Disney Plus spre extazul fanilor. Clipul este luminos și optimist, cu fotografii ale celor patru artiști purtând costume și cămăși uimitor de colorate, glumind în studio, citindu-și reciproc noutățile și cântând cu voci prostești.

Filmul, programat inițial pentru lansare în 2020, s-a confruntat cu întârzieri de producție din cauza pandemiei de coronavirus.

Filmul, care urmează să aibă premiera în cinematografe pe 27 august 2021, face rezumatul a mai mult de 60 de ore de înregistrări nevăzute, filmate în 1969 de regizorul Michael Lindsay-Hogg. Get Back a fost inițial conceput ca un spectacol de televiziune în acel an, dar proiectul a fost suspendat, iar filmul nu a mai fost reluat. Jackson a terminat treaba, folosind filmările și mai mult de 150 de ore de sunet nemaiauzit, toate acestea fiind restaurate pentru proiecție modernă.

Peter Jackson

Un comunicat de presă de la Disney spune că Get Back îi va urmări pe John Lennon, Paul McCartney, George Harrison și Ringo Star „în timp ce își planifică primul spectacol live în ultimii doi ani” și vor scrie 14 melodii noi care au fost destinate să fie lansate pe un album live. Acesta culminează cu celebrul concert de pe acoperiș al trupei, pe 30 ianuarie 1969, la sediul The Beatles Apple Corps.

Beatles s-a despărțit trei luni mai târziu, din mai multe motive, iar filmul din 1970, Let it Be, le-a dat fanilor un sentiment de dizarmonie constantă și acrimonie între cei patru de atunci. Get Back, potrivit lui Ringo Starr, descrie trupa așa cum era de fapt în 1969, „ore și ore în care râdem și cântam muzică, nu ca Let it Be”.

The Beatles: Get Back este al cincilea lungmetraj despre trupă, după A Hard Day’s Night (1964), Help! (1965), Yellow Submarine (1968) și Let it Be. Este realizat în cooperare cu McCartney, Starr și văduvele din Lennon și Harrison, folosind tehnici de restaurare pe care Jackson le-a dezvoltat și le-a prezentat în They Shall Not Grow Old (2018), documentarul său despre Primul Război Mondial.

Peter Jackson va scrie și prefața cărții „Get Back”, prima carte oficială din ultimii 20 de ani a trupei, care va conține sute de fotografii nepublicate anterior realizate de Ethan Russell și Linda McCartney.

ARTICOLE SIMILARE

Dragostea nu moare

Descoperire îngrijorătoare a cercetătorilor după ce au survolat ghețarul Helheim din Groenlanda

Andreea Damian

YouTube interzice videoclipurile „periculoase sau dăunătoare”

Andreea Damian

Sărbătoritul zilei

realitatea

Martisor dulce – Prajitura fina cu nuci

realitatea

Librărie Cărturești la Institutul Francez

realitatea

Scrie un comentariu