Tabu
PEOPLESlider

Cum se manifestă prosopagnozia, boala de care suferă Brad Pitt

Brad Pitt spune că suferă de orbire facială. Dacă te întâlnești cu el pe stradă sunt șanse mari ca acesta să nu te mai recunoască a doua oară când vă întâlniți și asta pentru că faimosul actor ar suferi de „orbire facială”, sau prosopagnosia, o boală care îi afectează capacitatea de a recunoaște fețele altor oameni, scrie CNN.

Cu toate că nu a fost diagnosticat de un doctor, actorul de 58 de ani a spus întrun interviu pentru GQ că totuși crede că suferă de această boală. „Nimeni nu mă crede”, a spus Pitt. „Vreau să mă întâlnesc cu altcineva [care are boala]”.

Pitt a spus pentru GQ că ar vrea să își aducă aminte fețele oamenilor pe care îi întâlnește și că se teme că problemele sale de sănătate i-au făcut pe alții să creadă că este o persoană rece.

Care sunt simptomele prosopagnoziei?

Afecțiunea nu este legată de pierderea memoriei, tulburări de vedere sau dificultăți de învățare, potrivit Institutului Național de Tulburări Neurologice și AVC.

Prosopagnosia este o boală neurologică ce îi poate face pe cei afectați să nu își mai recunoască prietenii sau chiar membrii familiei, potrivit Institutului Național de Sănătate din SUA.

Prosopagnozia este doar orbirea feței, nu daltonism sau deficiență vizuală generală, a spus doctorul Borna Bonakdarpour, neurolog comportamental la Northwestern Medicine. Nu este același lucru cu uitarea sau dificultatea ocazională de a găsi cuvântul potrivit.

Prosopagnozia variază ca severitate; unele persoane cu această afecțiune pot avea dificultăți în a recunoaște o față familiară, cum ar fi un prieten sau un membru al familiei, în timp ce alții ar putea să nu fie capabili să-și identifice propria reflexie. Este posibil ca unii oameni să nu poată face diferența între fețe și obiecte.

Tratamentul prosopagnoziei

Există, de asemenea, dovezi care sugerează că persoanele cu prosopagnozie pot deveni anxioase sau deprimate cronic din cauza izolării și fricii care vin la pachet cu această afecțiune. Interacțiunile sociale ale unei persoane cu prosopagnozie pot deveni dificile, iar unii oameni evită contactul cu membrii familiei și alți oameni dragi de teamă că nu vor putea să îi recunoască sau să îi abordeze în mod corespunzător.

Tratarea bolii implică dezvoltarea de metode alternative de identificare a persoanelor cunoscute cum ar fi recunoașterea lor după voce. Unele cercetări arată că boala s-ar putea să afecteze până la 1 din 50 de persoane din toată lumea.

ARTICOLE SIMILARE

A dat vestea cea mare! Va deveni mămică a doua oară

Andreea Damian

George Burcea în gura fanilor după ce a fost infectat cu CoVid19

Tabu Tabu

Ce ar trebui să conțină micul dejun pentru a supraviețui frigului

Andreea Damian

Lovitură pentru Alec Baldwin. Actorul a fost pus sub acuzare pentru ucidere

Andreea Damian

Smiley, reacție genială după isteria benzinei. Ce soluție a găsit artistul dacă se scumpește carburantul

Andreea Damian

Limba galbenă | Ce semnificație are acest simptom și când să vă faceți griji?

Andreea Damian

Scrie un comentariu