Tabu
LIFESTYLESlider

„Harta magnoliilor” din București – e timpul pentru poze frumoase!

Primăvara înseamnă prospețime, libertate și renaștere. Primăvara înseamnă explozie de culoare și zâmbete! Primăvara înseamnă și…magnolii!

Oricine a văzut măcar o dată în viață o magnolie începe imediat să viseze la un copac minunat înflorit lângă casa lui. Nu contează unde a avut loc cunoștința – pe coasta Mării Negre sau în grădina botanică – imensele flori de magnolie albă, roșie sau roz pal lasă o amprentă de neșters în sufletul oricărei persoane.

Capitala este împânzită de arbori cu magnolii. Magnoliile din București oferă un adevărat spectacol și o explozie de culoare în peisajul posomorât și gri. Există numeroase locuri în care poți admira cele mai frumoase flori! În sprijinul iubitorilor de magnolii a venit Diana Robu, care în 2021 a creat Harta Magnoliilor.

Proiectul s-a născut după primăvara petrecută de români în izolare, în 2020. „#HartaMagnoliilor a început ca o joacă. După ce primăvara din pandemicul 2020 m-a prins pe balcon, zgâindu-mă la traimavul 1 (la întors e tramvaiul 10), am vrut să recuperez cumva și m-am organizat cu liste, mi-am făcut harta cu pinuri violet, acolo unde știam că sunt magnoliile celebre, vreo 15-20, și-am plecat într-o zi la plimbare. Am luat străduțele la pas printr-un oraș pe care l-am regăsit mai colorat și mai tihnit decât îmi aduceam eu aminte.”, povestește Diana pe blogul său.

Diana Robu

În plimbare a descoperit mai multe magnolii decât își amintea inițial și, adăugând pin-uri, harta a început să se mărească. A creat o pagină de Facebook Harta Magnoliilor și astfel a început să împărtășească plimbările sale și cu necunoscuți.

Harta Magnoliilor

consultă harta AICI

De la 15-20 de adrese, harta cuprinde acum peste 500 de magnolii prin toate sectoarele Bucureștiului.

ARTICOLE SIMILARE

Cu ce prețuri își vinde familia Sterp produsele la târg. Internauții sunt revoltați: „Prețuri de Elveția”

Andreea Damian

Sexul oral este vinovat de cancerul faringial

realitatea

Rochie tricou sau piesa cea mai confortabilă și la modă în această vară

Andreea Damian

Iată motivul pentru care părinţii Cruduţei au divorţat

Microneedling, secretul starurilor de la Hollywood. Ce efecte are asupra pielii?

Andreea Damian

Liviu Teodorescu, cerere inedită în căsătorie

Tabu Tabu

Scrie un comentariu