Tabu
HEALTH

Postul intermitent: acest mod de a mânca ar crește riscul de deces prematur, potrivit acestui studiu

Un studiu recent dezvăluie că postul intermitent ar putea fi mult mai periculos decât credem.

În efortul de a se menține în formă, tot mai mulți oameni cedează în fața postului intermitent și a numeroaselor beneficii care îi sunt atribuite. Alții îl practică fără să-și dea seama, sărind frecvent peste micul dejun, de exemplu. Totuși, s-ar părea că acest mod de a mânca nu este sănătos. În orice caz, asta dezvăluie un studiu recent.

În primul rând, este important să definești ce este postul intermitent. Denumită și „post”, această practică alimentară constă în renunțarea la mâncare în anumite momente specifice ale zilei. Durata postului se întinde în general peste 12 ore pe zi, dar acest interval orar poate varia în funcție de specificul fiecăruia.

POSTUL INTERMITENT, CARE SUNT PERICOLELE? UN STUDIU CU CONCLUZII ÎNGRIJORĂTOARE

Problema este că știința tocmai a dezvăluit că postul intermitent ar putea fi mult mai periculos decât credem. Publicat în Jurnalul Academiei de Nutriție și Diabetici și realizat în rândul a 24.011 de americani, acest studiu face dezvăluiri tulburătoare.

Toți cei peste 40 de ani, persoanele ale căror date au fost analizate au fost nevoite să răspundă la un chestionar pe mai mulți ani, din 1999 până în 2014. Stilul lor de viață; obiceiurile lor alimentare; starea lor de sănătate; dar și bolile pe care le-au contractat potențial în această perioadă dată au fost astfel analizate de oamenii de știință.

RISCURILE PENTRU CEI CARE SAR PESTE MICUL DEJUN

Dintre toți participanții, o medie de 40% au mâncat mai puțin de 3 mese pe zi. Cercetătorii au descoperit că cei care au sărit peste micul dejun au mai multe șanse să moară prematur decât cei care nu au făcut-o. Cu 40% mai multe decese din cauza bolilor de inimă au fost înregistrate chiar acasă.

ȘI PENTRU CEI CARE MĂNÂNCĂ O SINGURĂ MASĂ PE ZI

În ceea ce îi privește cei care mănâncă o singură masă pe zi, concluziile studiului sunt și mai îngrijorătoare. Într-adevăr, acest obicei prost este asociat cu o rată cu 30% mai mare a mortalității premature (toate cauzele incluse). Mai rău, există o creștere cu 83% a riscului de deces din cauza bolilor de inimă.

Autorul principal al studiului, dr. Wei Bao, spune: „Rezultatele noastre sunt semnificative chiar și după ajustări pentru factorii dietetici și stilul de viață (fumatul, consumul de alcool, nivelurile de activitate fizică, consumul de energie și calitatea alimentelor) și insecuritatea alimentară”. Un total de 4.175 de decese au fost înregistrate în timpul studiului.

ARTICOLE SIMILARE

Ce să faci când te înțeapă o albină. 10 lucruri care-ți pot salva viața

Andreea Damian

5 tehnici inteligente care te pot ajuta să scapi rapid de stres

Andreea Damian

Nu mai arunca semințele fructelor! Consumul lor ne poate îmbunătăți sănătatea

Andreea Damian

Obiceiul aparent sănătos pe care mulți oameni îl fac acasă și care crește riscul de cancer

Andreea Damian

Alimentele care îți prelungesc speranța de viață cu 10 ani

Andreea Damian

Omenirea va avea nevoie de 80% mai multă mâncare până la sfârșitul secolului

Andreea Damian

Scrie un comentariu