Tabu
HEALTH

5 tehnici inteligente care te pot ajuta să scapi rapid de stres

Milioane de oameni suferă de anxietate, ceea ce le face viața foarte dificilă. De reținut că nivelul crescut de stres are efecte negative asupra sănătății tale fizice.

Nu putem spune că avem o soluție magică pentru aceste 2 probleme, dar poate avem câteva sfaturi utile. Singura persoană care te poate ajuta să-ți atenuezi stresul și anxietatea ești tu. Îți prezentăm câteva tehnici prin care poți reduce stresul.

Metoda antică japoneză

Conform acestei tehnici, cele 5 degete ale noastre exprimă diferite sentimente și emoții.

  • Degetul mare: este ceea ce te ajută să scapi de anxietate și griji multiple.
  • Arătător: Reprezintă temerile tale.
  • Mijlociu: Furia și amărăciunea pot fi luptate cu acest deget.
  • Inelar: Puteți scăpa de melancolie și depresie.
  • Mic: Acolo se află stima ta de sine, care îți oferă optimism în viață.

Aplică presiune în centrul palmei

Pur și simplu aplică o ușoară presiune în centrul palmei cu degetul mare opus timp de cel puțin 1 minut. De asemenea, poți masa acest loc în mișcări în sens invers acelor de ceasornic și s-ar putea să observi scăderea rapidă a ritmului cardiac.

Respiră din diafragmă

Primul pas aici este să găsești un loc confortabil, fie așezat, fie întins.

În continuare, va trebui să pui o mână pe piept și cealaltă mână pe burtă.

Va trebui să respiri adânc, dar prin diafragmă, nu prin piept. În acest fel, burta îți va împinge mâna în sus, dar pieptul tău va rămâne așa cum este, fără nicio mișcare.

Poți expira cu buzele strânse, de parcă ai încerca să fluieri. Mâna de pe burtă ar trebui să se întoarcă spre interior. De fapt, poți folosi acea mână pentru a împinge tot aerul din burtă.

Poți repeta acest exercițiu de 3 până la 10 ori. Nu te grăbi, dar lasă-ți respirația atât de mult timp cât este nevoie. Va trebui să ții cont de modul în care această metodă vă face să te simți și dacă îți îmbunătățește ritmul cardiac, atunci poți continua să o faci.

Stretching-ul este prietenul tău

Există multe exerciții de întindere pe care le poți practica cu ușurință acasă, dar ne-am gândit să-ți împărtășim 2 despre care poate nu știi.

Pentru aceasta, va trebui să stai în picioare cu picioarele la 3-4 picioare depărtate și mâinile la spate. Mâna ta ar trebui să se țină de cele 2 capete ale unui prosop. Va trebui apoi să te apleci înainte cu capul îndreptat spre pământ. Apoi poți începe să îți miști mâinile în sus și în jos în timp ce încă ții prosopul.

De asemenea, poți încerca răsucirea coloanei vertebrale așezat, pentru care va trebui să te așezi drept spre marginea unui scaun. Apoi pune mâna dreaptă pe spătarul scaunului și mâna stângă pe coapsa dreaptă. Inspiră adânc și rotește coloana vertebrală spre dreapta, apoi repetă exercițiul din cealaltă parte.

Practică mindfulness

Mindfulness este practica în care ne concentrăm pe deplin asupra gândurilor și sentimentelor noastre. Este vorba despre a fi pe deplin concentrat asupra vieții prezente, indiferent cum arată. Și există o modalitate prin care poți face asta prin respirație:

În primul rând, trebuie să găsești un moment și un loc unde să poți rămâne calm și să te concentrezi asupra minții tale interioare. Poate fi în metrou în drum spre casă, la duș sau în timp ce pregătești cina.

Concentrează-te pe respirație observând mișcarea abdomenului în timp ce inspiri și expiri. Uită de orice altceva care îți batjocorește creierul.

Încearcă să rămâi în acea stare de calm cel puțin 5 minute și nu lăsa niciun alt gând să-ți intre în minte. Ar trebui să vă concentrați doar pe respirație.

ARTICOLE SIMILARE

Miere aromatizată cu uleiuri esențiale | Cum se utilizează remediile care combină apiterapia și aromaterapia

Andreea Damian

De ce n-ar trebui să ignori această linie neagră misterioasă de pe unghiile tale

Andreea Damian

Cum să scapi de insomnie. Te ajută aceste plante

Andreea Damian

Meniu sănătos de primăvară în 10 minute

Andreea Damian

Știai că există 4 modele de îmbătrânire? Cum îți afli vârsta biologică

Andreea Damian

Vaccinul împotriva chlamydiei ar putea deveni realitate după un studiu clinic de succes

realitatea

Scrie un comentariu