Tabu
Image default
HEALTHSlider

Cum să dormi bine când ești răcită?

Să dormi cu nasul înfundat este o mare provocare. Când ești răcită, somnul își este dat peste cap din cauza simptomelor supărătoare care nu își permit să adormi și să te odihnești.

Mâncărime în gât, tuse dureroasă, nas înfundat. Răceala obișnuită face nopțile dificile. Nu te panica, câteva sfaturi ne pot salva o noapte de apnee și ne pot garanta câteva ore de somn, esențiale pentru vindecare. În acest articol vei descoperi mai multe sfaturi despre ce trebuie să faci înainte de a merge la culcare pentru a te odihni mai bine atunci când răceala a pus stăpânire pe corpul tău.

Înainte să mergi la culcare

Bucură-te de un ceai de plante fierbinte, cu miere și lămâie. Îți va înmuia gâtul și îți va descongestiona nasul. Un duș fierbinte înainte de culcare oferă un efect similar, datorită aburilor. În timpul dușului, deschide larg ferestrele camerei pentru a o aerisi. Dacă ai un umidificator de aer, nu ezita să-l folosești, împreună cu un ulei esențial de eucalipt. Nu uita de lavajul nazal cu apă de mare, este esențial să dormi bine în ciuda frigului.

În timpul somnului

A dormi bine, indiferent de circumstanțe, necesită un cadru adecvat. În caz de răceală, această setare este esențială. Limitează temperatura din dormitor la 19 °C: când temperatura corpului scade, creierul intră în modul somn. La fel, elimină toate sunetele, trage draperiile, ascunde toate luminile a căror lumină albastră te va menține trează. Pune șosete în picioare: menținerea picioarelor calde favorizează somnul și relaxează un corp bolnav.

Ce să faci dacă nu poți dormi

În ciuda eforturilor depuse, nivelul de oboseală devine critic, iar răceala obișnuită te împiedică să respiri? Ridică-ți pernele, astfel încât să dormi într-o poziție înclinată, mai degrabă decât culcat. Respirația este mai ușoară, presiunea asupra sinusurilor este redusă.

ARTICOLE SIMILARE

4 esecuri incredibile, dar adevarate de la nuntile vedetelor

realitatea

Anamaria Prodan, anunț neașteptat, în plin scandal de divorț. Impresara a spus „da” de Dragobete

Andreea Damian

8 lucruri pe care soții și soțiile ar trebui să le facă pentru a evita divorțul

Andreea Damian

8 dintre cele mai controversate alimente din lume

Andreea Damian

Cât cere Dorian Popa pentru o postare pe Instagram. Și-ar putea cumpăra o mașină nouă

Andreea Damian

Prințul William, testat pozitiv cu coronavirus!

Andreea Damian

Scrie un comentariu