Tabu
Image default
HEALTH Slider

Cum să dormi bine când ești răcită?

Să dormi cu nasul înfundat este o mare provocare. Când ești răcită, somnul își este dat peste cap din cauza simptomelor supărătoare care nu își permit să adormi și să te odihnești.

Mâncărime în gât, tuse dureroasă, nas înfundat. Răceala obișnuită face nopțile dificile. Nu te panica, câteva sfaturi ne pot salva o noapte de apnee și ne pot garanta câteva ore de somn, esențiale pentru vindecare. În acest articol vei descoperi mai multe sfaturi despre ce trebuie să faci înainte de a merge la culcare pentru a te odihni mai bine atunci când răceala a pus stăpânire pe corpul tău.

Înainte să mergi la culcare

Bucură-te de un ceai de plante fierbinte, cu miere și lămâie. Îți va înmuia gâtul și îți va descongestiona nasul. Un duș fierbinte înainte de culcare oferă un efect similar, datorită aburilor. În timpul dușului, deschide larg ferestrele camerei pentru a o aerisi. Dacă ai un umidificator de aer, nu ezita să-l folosești, împreună cu un ulei esențial de eucalipt. Nu uita de lavajul nazal cu apă de mare, este esențial să dormi bine în ciuda frigului.

În timpul somnului

A dormi bine, indiferent de circumstanțe, necesită un cadru adecvat. În caz de răceală, această setare este esențială. Limitează temperatura din dormitor la 19 °C: când temperatura corpului scade, creierul intră în modul somn. La fel, elimină toate sunetele, trage draperiile, ascunde toate luminile a căror lumină albastră te va menține trează. Pune șosete în picioare: menținerea picioarelor calde favorizează somnul și relaxează un corp bolnav.

Ce să faci dacă nu poți dormi

În ciuda eforturilor depuse, nivelul de oboseală devine critic, iar răceala obișnuită te împiedică să respiri? Ridică-ți pernele, astfel încât să dormi într-o poziție înclinată, mai degrabă decât culcat. Respirația este mai ușoară, presiunea asupra sinusurilor este redusă.

ARTICOLE SIMILARE

Un actor celebru din „Dr. Quinn” a avut parte de o moarte tragică

Tabu Tabu

Detaliul surprinzător pe care Ed Sheeran l-a ascuns până acum

Andreea Damian

Cum arată Dana Rogoz însărcinată în şase luni! Nici nu zici că e gravidă

Tabu Tabu

Detoxifierea: Curatenia de primavara a organismului (partea 1)

realitatea

Spice Girls vinde tricouri confecționate de muncitoare la limita sclaviei în scopuri umanitare

Andreea Damian

Leonardo DiCaprio, obligat să returneze trofeul Oscar

Andreea Damian

Scrie un comentariu