Tabu
LIFESTYLESlider

Slow design | Tendința de decor care are grijă de tine

Decurgând din mișcarea Slow, Slow Deco ne invită să consumăm mai puțin, dar mai bine, în ceea ce privește mobilierul și obiectele de decor. Pozitivism, bunăstare și stare de calm sunt cuvintele cheie ale acestei tendințe care ne dorește binele.

Te-ai săturat să acumulezi mobilier și să trebuiască să schimbi decorul la fiecare șase luni? Adoptați fără întârziere slow design-ul, tendința de decorare durabilă și etică care este bună pentru noi.

Slow design. Un decor eco-etic

Designul lent provine din mișcarea Slow care a apărut în anii ’80 în Italia. Inițial, acest concept este preocupat de catering, deoarece implică lupta împotriva dezvoltării mărcilor de fast-food (Slow food). În 2002, academicianul Alastair Fuad-Luke a teoretizat la rândul său slow designul („Design lent: o paradigmă pentru a trăi într-un mod durabil”), care acum pătrunde direct în casele noastre.

Acest lucru ne invită să evităm consumul de masă și să luăm în considerare decorarea interiorului cu obiectele durabile și etice. De asemenea, acestea trebuie să fie practice și funcționale pentru a ne ușura viața de zi cu zi. Deși trebuie să respecte în mod evident oamenii, nici fabricația în stil Slow Design nu trebuie să aibă efecte negative asupra mediului. Obiectivul: asigurarea unei triple stări de bine pentru indivizi, natură și societate.

Cele cinci valori ale designului lent

Mai mult decât o simplă tendință decorativă , designul lent se bazează pe cinci piloni:

  • Creații unice sau în ediții limitate (în special fără obiecte decorative standardizate)
  • Obiectul de design lent trebuie să îndeplinească o nevoie reală și nu o modă
  • Structuri și elaborări simple
  • Alegerea materialelor reciclate, de la upcycling sau dezvoltare durabilă
  • Promovarea meșteșugului și a tehnicilor tradiționale

Slow design: cum să adopți această tendință de decorare?

Pentru a adopta tendința, începe prin sortarea și purificarea spațiilor cât mai mult posibil. Optați pentru tonuri neutre pentru pereți și mobilier impunător: alb, ocru, gri. Veți încălzi apoi atmosfera cu mici atingeri în tonuri de portocaliu sau teracotă. În timpul următoarelor cumpărături, luați produse din materiale durabile și de calitate: marmură, lemn, catifea. Deși această tendință promite să ne facă bine, trebuie să știți că mobilierul și obiectele obținute prin slow design au un cost semnificativ mai mare. Dar, evident, este o investiție pe termen lung.

ARTICOLE SIMILARE

Claire Danes spune adevărul: de ce a refuzat rolul lui Rose din Titanic

Andreea Damian

Uite ce bea Mihaela Radulescu pentru a se detoxifia!

Ce dificultăți are Sean Penn în Ucraina

Andreea Damian

Cum să-ți întărești sistemul imunitar pentru a evita răcelile și coronavirusul

Andreea Damian

Unele femei poartă o genă care le „sabotează” metoda de contracepție

Andreea Damian

Când vor trăi bărbații la fel de mult ca femeile? Prin 2032, spun experții

realitatea

Scrie un comentariu