Tabu
LIFE & LOVE

Prima țară ortodoxă care a legalizat căsătoriile între persoanele de același sex

Grecia a legalizat căsătoriile între persoanele de același sex. E prima țară ortodoxă care adoptă această măsură.

Legea adoptată joi de către Parlamentul de la Atena acordă cuplurilor de același sex dreptul de a se căsători și de a adopta copii și vine după decenii de campanie a comunității LGBT pentru legalizarea căsătoriei.

Proiectul de lege a fost aprobat cu votul a 176 dintre cei 300 de parlamentari ai Greciei și va intra în vigoare când va fi publicat în Monitorul Oficial. 

Deși membrii partidului de centru-dreapta „Noua Democrație” al primului-ministru Kyriakos Mitsotakis s-au abținut sau au votat împotriva proiectului de lege, proiectul a câștigat suficient sprijin din partea opoziției de stânga într-o rară demonstrație de unitate între partide, în ciuda unei dezbateri tensionate. „Acesta este un moment istoric”, a declarat Stella Belia, lidera grupului de părinți de același sex Rainbow Families. „Aceasta este o zi de bucurie”.

„Este un pas foarte important pentru drepturile omului, un pas foarte important pentru egalitate și un pas foarte important pentru societatea greacă”, a spus Nikos Nikolaidis, în vârstă de 40 de ani, un istoric care s-a alăturat unui miting în favoarea proiectului de lege înainte de vot.

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

6 zodii care devin neliniștite când îi văd pe ceilalți fericiți

Andreea Damian

Afla care sunt riscurile intr-o relatie secreta

realitatea

Jennifer Lopez investește într-o companie care vinde Viagra

Andreea Damian

Cum va supraviețui cea mai veche meserie din lume în epoca distanțării sociale

Andreea Damian

Atitudini faţă de minorităţile sexuale în urmă cu 5000 de ani

realitatea

Sexul de dimineata diminueaza riscul de infarct

realitatea

Scrie un comentariu