Tabu
LIFESTYLE

Cei mai mulţi oameni scapă de stres consumând alcool

Un studiu efectuat de curând în Marea Britanie a scos la iveală faptul că oamenii preferă să scape de stres consumând un pahar de vin decât petrecând timpul cu copiii sau cu partenerul de viaţă.

60% dintre persoanele chestionate au recunoscut că alcoolul este preferatul lor la finalul unei zile stresante, în timp ce doar 28% au declarat că scapă de stres alături de copii şi 26% alături de partenerul de viaţă. Studiul a fost făcut pe 825 de persoane.

Alcoolul este preferatul femeilor. 73% dintre femeile care au luat parte la studiu consideră că stresul le determină să consume alcool la finalul unei zile grele, în timp ce doar 26% dintre bărbaţi au acest obicei din aceeaşi cauză. Mai mult, 61% dintre femeile chestionate au mărturisit că beau cel puţin două pahare mari de vin la finalul unei zile obişnuite, adică de două ori mai mult decât este recomandat. 61% dintre bărbaţi consumă cam trei beri într-o seară obişnuită.

Alcoolul nu este pe placul oamenilor mulţumiţi. Doar 15% dintre subiecţii studiului au declarat că beau alcool dacă au avut o zi minunată şi doar 17% dacă au avut o zi bună la locul de muncă. 26% sunt de părere că beau prea mult.

Psihologii explică uşor acest comportament: Oamenii percep stresul ca pe un lucru rău, iar alcoolul, care îi scapă de stres, ca pe un lucru bun în ciuda efectelor negative pe care le are consumul excesiv de alcool.

ARTICOLE SIMILARE

Cine e iubitul Andreei Berecleanu!

Luminita Anghel, cum a slabit 27 kg!

TRAGEDIE! Cum a murit, de fapt, FATA din Centrul Vechi!

ONU, bilanț groaznic despre feminicide: În fiecare oră din 2021, cinci femei au fost ucise „în familie”

Andreea Damian

Cum să te reinventezi

realitatea

Andreea Marin, filmata in timp ce se saruta cu iubitul!

1 comentariu

Scrie un comentariu