Tabu
Image default
LIFESTYLESlider

ONU, bilanț groaznic despre feminicide: În fiecare oră din 2021, cinci femei au fost ucise „în familie”

Din cele 81.100 de persoane ucise în întreaga lume anul trecut, 45.000 sunt femei și fete care și-au pierdut viața din cauza soțului, partenerului sau a unei alte rude.

În medie, cinci femei sau fete au fost ucise la fiecare oră în 2021 de un partener sau de un membru al familiei, în propriile locuinţe, conform unui raport ONU publicat miercuri, cu ocazia Zilei Internaționale pentru Eliminarea Violenței Împotriva Femei femei, celebrată pe 25 noiembrie.

Cifrele sunt considerate „alarmante” de către ONU Women și Oficiul Națiunilor Unite pentru Droguri și Crimă, care consideră că numărul real al feminicidelor este mult mai mare: cel puțin patru din 10 decese în 2021 nu au fost numărate printre feminicide deoarece au existat nu sunt suficiente date. Datele oficiale despre feminicid au rămas în mare parte neschimbate în ultimul deceniu.

Aproximativ 56% dintre toate crimele din 2021 care au avut ca victime femei şi fete, respectiv 45.000 dintr-un total de 81.000, au fost comise de parteneri sau de membri ai familiei, potrivit raportului publicat de Biroul ONU pentru Droguri şi Criminalitate (UNODC) şi UN Women.

În ceea ce priveşte crimele care au avut ca victime bărbaţi, procentul acestora a fost de 11%. În general, numărul “alarmant de mare” al crimelor în cazul cărora victime au fost femei şi fete a rămas aproape neschimbat în ultimii ani, se precizează în raport.

În plus, se estimează că ar putea exista un număr mare de cazuri neraportate. Cele două agenţii ONU au solicitat o mai bună protecţie a femeilor şi fetelor. “Avem nevoie de un efort concertat de acţiune din partea societăţii, care să respecte drepturilor femeilor şi fetelor de a se simţi în siguranţă – acasă, pe stradă, oriunde”, a declarat directoarea UN Women, Sima Bahous.

ARTICOLE SIMILARE

Fenomenul sharenting: publicăm fotografii cu copiii noștri pe rețelele de socializare, da sau nu?

Andreea Damian

Britney Spears s-a internat la psihiatrie

Andreea Damian

Justin Bieber va lansa un documentar pe YouTube despre crearea noului său album

Andreea Damian

Pisicile roșcate din filme o retrospectivă în cinstea lui Jones din Alien

Dora Constantinovici

Unde vă puteți relaxa primăvara la munte?

Andreea Damian

Lili Sandu, pe ultima sută de metri cu sarcina, a luat o hotărâre importantă

Tabu Tabu

Scrie un comentariu