Tabu
HEALTHSlider

La ce riscuri te expui dacă respiri pe gură și nu pe nas

Nou-născuții nu pot respira pe gură. Totuși, după ce împlinesc 6 luni, descoperă că există un alt mod de a respira. Deși putem respira bine pe gură, acest lucru poate fi mult mai dăunător pentru noi pe termen lung.

Dacă respiri pe gură, vei începe în cele din urmă să observi că fața ta își schimbă structura și crește înainte și în jos. Este mai vizibil la copii, deoarece fețele lor sunt încă în creștere. Pe măsură ce respiri pe gură, maxilarul și obrajii se îngustează. Aceasta, la rândul său, provoacă o schimbare a formei nasului tău. În plus, nările se îngustează iar buza superioară se lasă în jos.

Dacă respiri pe gură, înclini inconștient capul înainte și umerii ți se lasă. Ca rezultat, obții o postură sloching care se dezvoltă ca o modalitate de a-ți deschide căile respiratorii.

Respirația pe gură afectează și dantura. Mulți copii care preferă să respire pe gură vor avea dinți strâmbi. Poziția buzelor și a limbii se schimbă, de asemenea, iar tratamentul ortodontic devine complicat , mai ales când vine vorba de purtarea aparatului dentar.

Dacă respiri pe gură, în organism intră mai puțin oxigen și mai mult dioxid de carbon. Drept urmare, majoritatea sistemelor corpului tău suferă. În plus, este mai probabil să sforăi și să salivezi, precum și să suferi de lipsă cronică de oxigen și apnee în somn. Este chiar recomandat să-ți ții gura închisă noaptea, pentru a respira pe nas.

ARTICOLE SIMILARE

Motivul pentru care Andreea Antonescu și Andreea Bălan nu au mai apărut împreună la TV, după America Express

Andreea Damian

Afla cum sa iti faci un machiaj ce permite atat accentuarea ochilor, cat si a buzelor

realitatea

Scandaluri sexuale celebre din lume

realitatea

Noul Superman al DC Comics va fi bisexual

Andreea Damian

Anamaria Prodan, anunț neașteptat, în plin scandal de divorț. Impresara a spus „da” de Dragobete

Andreea Damian

Tot ce trebuie sa stii despre implantul dentar

realitatea

Scrie un comentariu