Tabu
HEALTHSlider

La ce riscuri te expui dacă respiri pe gură și nu pe nas

Nou-născuții nu pot respira pe gură. Totuși, după ce împlinesc 6 luni, descoperă că există un alt mod de a respira. Deși putem respira bine pe gură, acest lucru poate fi mult mai dăunător pentru noi pe termen lung.

Dacă respiri pe gură, vei începe în cele din urmă să observi că fața ta își schimbă structura și crește înainte și în jos. Este mai vizibil la copii, deoarece fețele lor sunt încă în creștere. Pe măsură ce respiri pe gură, maxilarul și obrajii se îngustează. Aceasta, la rândul său, provoacă o schimbare a formei nasului tău. În plus, nările se îngustează iar buza superioară se lasă în jos.

Dacă respiri pe gură, înclini inconștient capul înainte și umerii ți se lasă. Ca rezultat, obții o postură sloching care se dezvoltă ca o modalitate de a-ți deschide căile respiratorii.

Respirația pe gură afectează și dantura. Mulți copii care preferă să respire pe gură vor avea dinți strâmbi. Poziția buzelor și a limbii se schimbă, de asemenea, iar tratamentul ortodontic devine complicat , mai ales când vine vorba de purtarea aparatului dentar.

Dacă respiri pe gură, în organism intră mai puțin oxigen și mai mult dioxid de carbon. Drept urmare, majoritatea sistemelor corpului tău suferă. În plus, este mai probabil să sforăi și să salivezi, precum și să suferi de lipsă cronică de oxigen și apnee în somn. Este chiar recomandat să-ți ții gura închisă noaptea, pentru a respira pe nas.

ARTICOLE SIMILARE

Ce se întâmplă dacă apeși acest punct timp de 30 de secunde? Vei fi surprins de efectele sale!

Andreea Damian

S-a dat startul proiectului „Testare Babeş Papanicolau în mediu lichid”. Mii de femei din București vor putea fi testate până la finalul anului 2024

Andreea Damian

Cincisprezece coafuri de adoptat când este foarte cald

Andreea Damian

Povestea din biblioteca: Mic dejun la Tiffany, Truman Capote

realitatea

Mama lui Theo Rose, primele declarații după ce s-a anunțat că fiica ei este însărcinată

Andreea Damian

Arta contemporană și distanțarea socială

Ciocîrlan

Scrie un comentariu