Tabu
LIFESTYLEWhat's hot

Frittata cu cartofi / RETETA de weekend (FOTO) de la Adriana Parissi

Frittata cu cartofi
…Ma tot uit de doua zile la reteta de frittata cu cartofi.
Azi mi-am luat inima in dinti si am facut-o. Pe frigul si zapada de afara, e
binevenita.

Ingrediente (pt 8 portii):

500 gr cartofi, taiati in cuburi cam de 1 -2 cm

2 linguri ulei

Sare si piper dupa gust

8 felii de sunca bacon taiate gros

8 oua

1 cana de cascaval ras

1 legatura de patrunjel tocat proaspat (sau amestec marar si patrunjel)

Citeva fire de ceapa verde sau 1 fir de praz tocate marunt

1 cana smintina

Preparare:

Incalziti cuptorul la mediu.

Intr-un castron amestecati cartofii, uleiul, sarea si piperul. Transferati
intr-o tava si coaceti cartofii pina sint patrunsi (circa 30 min). lasati-i sa
se raceasca.

Dati focul la cuptor la mare si asteptati sa se  incalzeasca.

Intr-o tigaie prajiti sunculita pina devine crocanta, apoi scoateti-o pe
servet de hirtie sa se scurga de grasime. Tocati sunca dar pastrati 2 linguri
pentru a presara pe deasupra la sfirsit.

Intr-un castron bateti bine ouale cu sare si piper, turnati apoi aproape tot
cascavalul cascavalul, verdeata si ceapa. Pastrati din cascaval si verdeata ca
sa presarati pe deasupra cind e gata. Amestecati sunca cu cartofii din tava,
apoi turnati amestecul de ou pe deasupra. Acoperiti cu folie de aluminiu.
Coaceti la cuptor circa 6-10 minute.

Serviti imediat cu smintina.

ADRIANA PARISSI este scriitor si gastronom, corespondent
special in Statele Unite.

ARTICOLE SIMILARE

Ne vedem sâmbătă, 20 octombrie, de la ora 15:00, la Marșul “Împreună pentru siguranța femeilor!”.

realitatea

Chris Simion vă invită la Undercloud

Cea mai bună prietenă a Prințesei Diana dezvăluie adevărul despre divorțul de Charles

Andreea Damian

Pastilele eficiente în tratarea cancerului de plămâni ca și chimioterapia

realitatea

Ce să NU le povesteşti prietenelor despre VOI

10 mituri vechi de cand lumea despre stilul de viata sanatos

realitatea

1 comentariu

Scrie un comentariu