Tabu
BEAUTY

Preview: Tendințe în machiaj și produse must-have pentru toamnă-iarnă ’13-’14

În cadrul unui eveniment M·A·C am avut ocazia să o cunosc pe Alexandra Spyridopoulou, National Training Manager și make-up artist. Cum este nelipsită din backstage de la Săptămânile Modei, mi-a vorbit despre marile direcții și care vor fi elementele de noutate în machiaj, pe care a avut deja șansa să le testeze și să le interpreteze, încât să completeze perfect tematica unor show-uri importante de modă.

Tabu: Care vor fi tendințele-cheie ale sezonului toamnă-iarnă ‘13-‘14?
Alexandra Spyridopoulou: Avem patru mari tendințe. REB-ELLE care are ca punct de centru ochiul bine conturat cu negru, punk, aparent nefinisat. SPIRITUAL-EYES, unde focusul se pune tot pe ochi, însă de data aceasta cu nuanțe îndrăznețe, metalice – este un machiaj cu sentiment, cu stare, poetic. AU-CURRANT, unde buzele sunt în centrul atenției, unde avem un roșu bordeaux. PERSPEX-TIVE care se focusează pe texturi – este un joc al texturilor, unde vom avea mat, sintetic, organic, glossy și orice se poate crea – și se folosește lumina pentru a pune în valoare chipul, nu prin nuanțe.

În concluzie, smoky-eyes va fi cu siguranță, ca de fiecare dată, dar în acest an va fi puțin diferit, pentru că în plus vom avea multe texturi și astfel vom obține un smokey-eye diferit, actual. Buzele vor trece de la nuanțele deschise, vibrante din vară la nuanțe mult mai închise în sezonul de toamnă-iarnă. Tendințele urmăresc starea pe care o exprimă fiecare sezon. Toamna suntem mai închiși, iar acest lucru influențează și machiajul.

Ce culori recomanzi pentru pomeți, ochi și buze pentru sezonul rece?
Pomeții sunt minimaliști. Nu vom mai vedea roz, maro sau culoarea piersicii. Va fi un simplu contur și luminozitate, pentru că vrem să fie evidențiată structura osoasă a feței, nu vrem să vedem culoare. Pentru buze recomand nuanțele de roșu închis, cum e burgundy și bordeaux, care creează un efect romantic, mai puțin comercial, dar mai mult artistic. Pentru ochi, neapărat negru, însă depinde, dacă o femeie vrea un machiaj puternic al ochilor, poate să poarte negru amestecat cu o altă nuanță, cum ar fi albastru sau maro. Dar pentru femeile care vor un machiaj mai soft al ochilor, poate folosi maro sau gri.

Care ar fi produsele must-have pentru următorul sezon?
Un creion kohl pentru ochi este un adevărat must-have pentru sezonul de toamnă-iarnă. Un alt produs ar fi fardul de ochi negru, mat sau irizant, ales în funcție de machiaj. Glossul este un must, pentru că putem avea un smoky-eye obișnuit și putem aplica puțin gloss, transformându-l complet. Sau peste un ruj vișiniu pe care să aplicăm puțin gloss și obținem un machiaj diferit. Putem avea multe produse, însă trebuie să avem neapărat creionul kohl, glossul și rujul vișiniu.

Ești unul dintre make-up artiștii care se află în backstage la Săptămânile Modei. Care ar fi tema în machiaj, care a marcat prezentările pentru sezonul toamnă-iarnă 2013?
Pentru majoritatea make-up artiștilor, PERSPEX-TIVE a fost cel mai interesant trend, pentru că am avut oportunitatea să ne jucăm cu machiajul, cu structura feței, cu linia osoasă, cu pielea. Am putut crea o varietate de texturi pentru a crea un machiaj mult mai interesant și mai frumos.

Care a fost cea mai frumoasă experiență ca make-up artist și care a fost cea mai urâtă din toată cariera?
Un moment pe care nu-l voi uita niciodată este atunci când am realizat machiajul pentru prima dată pentru un show de-al designerului Vivienne Westwood. Când am cunoscut-o am rămas fascinată de ea. Este un om remarcabil.
Un moment dificil, nu aș putea spune că am avut, însă au fost destule ușor incomode, când nu ai produsele de care ai nevoie sau când trebuie să fugi de colo-colo. Dar în backstage lucrăm ca o echipă, iar dacă ceva se întâmplă, ai pe cine să te bazezi.

Dacă ar fi să alegi trei celebrități pe care le-ai machia, care ar fi acelea?
Mi-ar plăcea să-i realizez machiajul actriței Tilda Swinton. Este ca un extraterestru. Are o față foarte interesantă. M-aș juca mult cu texturile în cazul ei. De asemenea, mi-ar plăcea și Angelina Jolie, dar aș încerca ceva foarte diferit la ea, decât e obișnuită. Poate un machiaj minimalist, punând în evidență structura osoasă.

Care este cea mai mare greșeală de machiaj pe care ai văzut-o la femei, de-a lungul carierei?
Culoarea pomeților. Majoritatea folosesc un blush pudră de culoarea piersicii, roz sau ceva similar pe linia poemților. Dar dacă vrem să conturăm fața trebuie să folosim un blush maro, într-o nuanță foarte apropiată de cea a pielii, iar pe cel roz sau de culoarea piersicii îl aplicăm soft pe obraji, doar ca să înviorăm tenul. Cred că acesta este primul lucru pe care îl văd la o femeie. Aplicarea de-a lungul pomeților estompează structura osoasă și se vede doar o linie.

Ce le recomanzi cititoarelor Tabu?
Machiajul este distractiv. Jucați-vă cu machiajul, bucurați-vă de el! Nu contează dacă nu e perfect. Îl poți șterge și reface. Dar trebuie să încercați și să vă distrați realizându-l, jucăndu-vă cu nuanțele și texturile. Machiajul ne oferă oportunitatea să avem fețe și personalități diferite, în fiecare zi, dacă vrem. Așa că, experimentează și bucură-te!

Foto: M·A·C

ARTICOLE SIMILARE

Ce este G-Beauty, noua tendință de îngrijire a pielii din Germania

Andreea Damian

De ce trebuie să purtați protecție solară și iarna

Andreea Damian

Rihanna topless pentru frumusete

Andra o copiază pe Inna la haine

Lupita Nyong’o, albita si apoi scoasa cea mai frumoasa femeie din lume

Dita Von Teese folosește peste 300 de produse pentru machiaj și coafură

Scrie un comentariu