Tabu
LIFESTYLE

Alege-ți șezlongul ideal și bucură-te din plin de vară

Fabricate din lemn, fibre naturale, aluminiu sau rășină, modelele de șezlonguri se bazează astăzi pe rezistență și ergonomie ca valori fundamentale.

Puține elemente sunt capabile să evoce vacanțele atât de viu ca șezlongurile. Paradigma relaxării de vară, oferta acestui tip de mobilier de grădină este atât de largă și diversificată încât este convenabil să analizăm avantajele și dezavantajele tipurilor de structură, materiale, finisaje și stiluri decorative înainte de a decide care va deveni refugiul nostru în aer liber vara asta.

Fix sau pliabil. Dacă spațiul nu este o problemă, șezlongurile cu rame fixe au mai multe avantaje. În primul rând, sunt mai solide decât modelele care au mai multe îmbinări pentru a putea fi pliate. În plus, sunt mai mari și, în general, mai confortabile.

Disponibil în oricare dintre materialele obișnuite pentru mobilierul de exterior, este indicat să alegeți un model cu roți pentru a-l putea deplasa mai confortabil.

În plus, una dintre caracteristicile-cheie pentru a vă bucura din plin este confortul dumneavoastră. Alegeți un model cu spătar înclinat , deoarece acestea permit mai multe poziții.

Până nu demult, se considerau cele mai ieftine propuneri în ceea ce privește șezlongurile, materialele precum rășinile revendică un rol mai mare în domeniul designului. În plus, sunt foarte rezistente și ușor de curățat. Indiferent de șezlong, alegeți un model de calitate pentru a evita îngălbenirea sau decolorarea atunci când este utilizat în aer liber.

În ceea ce privește lemnul natural, este indicat să alegeți modele realizate cu soiuri capabile să reziste acțiunii soarelui și umidității. Lemnul de tec – de origine certificată, pentru a garanta sustenabilitatea acestuia – este cel mai potrivit datorită originii sale tropicale care oferă duritatea și rezistența la intemperii. În orice caz, raritatea sa face ca prețurile să fie ridicate. Puteți alege alternative mai ieftine, cum ar fi lemnul de salcâm, care este foarte rezistent la atacul ciupercilor și al agenților xilofagi.

Aplicați lemnului un tratament de protecție pe bază de uleiuri naturale o dată sau de două ori pe an pentru a păstra culoarea sa intactă și a preveni uscarea acestuia. Opțiunile de șezlonguri vopsite sunt foarte utile pentru evitarea deteriorării sau decolorării mobilierului.

Fibrele naturale. Răchita, ratanul sau bambusul sunt cele mai utilizate pentru comportamentul lor bun împotriva soarelui și umidității. Ori de câte ori este posibil și mai ales în perioadele în care nu sunt utilizate, acestea trebuie ținute acoperite, ferite de intemperii și de lumina prea puternică a soarelui.

O altă caracteristică a fibrelor naturale este versatilitatea lor, care permite atât crearea de piese perfecte pentru a le integra în decor rustic și clasic, cât și a altora cu o aromă etnică și exotică marcată. Versiunile cu fibre foarte groase sunt foarte actuale. În orice caz, unul dintre principalele dezavantaje ale acestui material este tendința de a acumula praf și murdărie pe suprafața sa împletită, precum și dificultatea curățării acestora.

De aici și marea proliferare a șezlongurilor din fibre sintetice, capabile să imite foarte bine fibrele naturale, dar cu performanțe mai bune în ceea ce privește rezistența și ușurința curățării. Ratan artificial, țesătură etc. Există multe nume date acestor împletituri pe bază de polietilenă, celuloză și alte rășini, capabile să reziste celor mai nefavorabile condiții meteorologice și să rămână neschimbate.

Finisajele care pot fi realizate cu fibre sintetice sunt foarte diverse și variază de la cele mai actuale și rafinate modele la cele mai clasice, cu finisaje în culori neutre sau în palete vibrante care vă permit să creați compoziții total personalizate.

Dacă ceea ce căutați este un șezlong ușor, rezistent și inalterabil împotriva acțiunii soarelui și a altor agenți atmosferici, cele cu structură din aluminiu sunt răspunsul. Cu finisaje care pot fi atât lustruite, cât și nuanțate, și chiar vopsite în diferite culori, acest metal permite să creeze piese cu greutate redusă și, prin urmare, ușor de mutat dintr-un loc în altul, nu prezintă probleme de coroziune prin acțiunea apei și nu necesită întreținere, deci este ideal în orice mediu.

Estetica sa rafinată îl face ideal pentru modelarea pieselor contemporane și chiar avangardiste, mai ales atunci când sunt combinate cu țesături precum textilene sau fibră de sticlă, perfecte pentru a rezista zile lungi la soare.

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

Stiati ca Anamaria Prodan are o sora mai mica? Uite cum arata Anca

Mihaela Rădulescu, SCANDAL MONSTRU în aeroport

Uite ce salariu lunar are Victor Slav! E intretinut de sotia lui?

Aliatul parintilor in acest Craciun: catalogul cu oferte Noriel

Barbatul ideal, prin ochii unor fetite: 30 de reguli pe care trebuie sa le respecte

Implanturile mamare pot ascunde cancerul de sân

Scrie un comentariu