Home > Agenda > Amazon Studios va filma noul serial „Stăpânul Inelelor“ în Noua Zeelandă

Amazon Studios va filma noul serial „Stăpânul Inelelor“ în Noua Zeelandă

Lord of the Rings

Amazon Studios a ales Noua Zeelandă ca locație pentru mult așteptatul său serial de televiziune Lord of the Rings. Acesta va fi cea mai scumpă producţie de televiziune din istorie, potrivit The Guardian. Filmat pentru 1,3 miliarde de dolari neozeelandezi, echivalentul a 660 de milioane de dolari, producţia serialului este programată să înceapă în lunile următoare în trei situri de-a lungul oraşului Auckland, în Insula de Nord.

Amazon vrea să atingă succesul uriaș al trilogiei Lord of the Rings, filmată de asemenea în Noua Zeelandă, ţara în care regizorul Peter Jackson a turnat producţiile originale dar şi Hobbit.

Franciza a oferit un impuls turismului și pieței locurilor de muncă. Noua Zeelandă este pregătită pentru un alt impuls economic, notează BBC.

Amazon Studios, care a cumpărat drepturile asupra seriei de televiziune în urmă cu doi ani, a declarat că noua adaptare va explora povești noi care precedă clasicul lui J.R.R. Tolkien, The Fellowship of the Ring.

The Lord of The rings este una dintre francizele cu cele mai mari câştiguri din istorie, care a generat încasări estimate la două miliarde de dolari în toată lumea. Trilogia a câștigat de asemenea numeroase premii Oscar. Ultimul film din franciză, Întoarcerea regelui/ The King Returns a primit 11 premii Oscar, câştigând premii la toate categoriile nominalizate.

Capitala Wellington a fost luată în considerare, dar s-a renunţat la ea din cauza faptului că studiourile au fost ocupate integral de regizorul James Cameron, care filmează acolo continuările la Avatar.

 

Articole asemanatoare
Jeff Bezos
Jeff Bezos devine primul triliardar al lumii
Bănuieli că telefonul lui Jeff Bezos ar fi fost „spart” de prințul saudit Mohammed bin Salman
Amazon
Angajați Amazon, amenințați cu concedierea după ce au vorbit despre probleme de mediu
Mukesh Ambani: cel mai bogat om din Asia vrea să bată Amazonul lui Bezos

Amazon Studios va filma noul serial „Stăpânul Inelelor“ în Noua Zeelandă

by Andreea Damian   1 min
2