Tabu
Image default
CULTURE

American Independent Film Festival | Încasările din bilete, donate refugiaţilor ucraineni

Ediţia din 2022 a American Independent Film Festival se va desfăşura între 15 şi 21 aprilie. Proiecţiile AIFF.6 vor avea loc la Cinema Elvire Popesco şi Cinema Muzeul Tăranului, iar toate încasările ce revin festivalului în urma vânzării biletelor vor fi donate către familiile de ucraineni care fie continuă să trăiască în aşezările cuprinse de război, fie s-au refugiat în România.

În deschiderea festivalului va fi proiectată una dintre cele mai neconvenţionale producţii ‘indie’ ale anului: „Red Rocket”, în regia lui Sean Baker (care a figurat în competiţia de la Cannes, din 2021). Ancorat de interpretarea magnetică a lui Simon Rex, „Red Rocket” ne livrează o perspectivă vibrantă, de la firul ierbii, asupra vieţii americane moderne. Mike Saber e un fost star porno decăzut care se întoarce în orăşelul său natal din Texas, acolo unde nimeni nu i-a dus lipsa. Acest îndrăzneţ nou film al lui Sean Baker (The Florida Project, Tangerine), un răsfăţat al cinematografiei independente americane, are în miezul său incandescent un performance magnetic, de-a dreptul electrizant.

La cea de-a 6-a ediţie AIFF, va fi proiectat în premieră şi „The Outfit”, realizat de Graham Moore, ce a fost prezentat prima dată în cadrul Berlinale Special 2022. Scenaristul câştigător al Oscarului pentru „The Imitation Game” este acum regizorul unui thriller magistral, captivant, în care un croitor de lux (marele Mark Rylance, şi el binemeritatul posesor al unui Oscar) trebuie să se confrunte cu un grup periculos de mafioţi pentru a supravieţui unei nopţi fatidice.

Ajuns la cea de-a 6 ediţie, American Independent Film Festival va avea loc anul acesta între 15 şi 21 aprilie şi va avea un warm up la Cluj, prezentat de FORTECH., ce se va desfăşura între 16 şi 17 aprilie la Cinema Victoria.

În cadrul ediţiei de la Bucureşti vor fi anunţaţi şi finaliştii celei de-a 4-a ediţii a Concursului de scenarii „Write a Screenplay for…”, organizat de Asociaţia Cinemascop cu sprijinul HBO Europe. Anul acesta scenariştii au fost invitaţi să scrie pentru actriţa Ioana Bugarin iar deadline-ul de depunere al aplicaţiilor este 31 martie.

ARTICOLE SIMILARE

Totul despre LASATA SECULUI

Concertul JULIO IGLESIAS de la GALATI isi schimba locatia

Sărbătoritul zilei

realitatea

Sărbătoritul zilei

realitatea

Următorul agent 007 ar trebui să fie o femeie, spune fostul Bond, Pierce Brosnan

realitatea

Michael Jackson câștigă azi mai mulți bani decât atunci când era în viață

Andreea Damian

Scrie un comentariu