Tabu
Image default
CULTURESlider

ARTMARK ⎪ Licitație online de artă postmodernă și contemporană

Joi, 28 februarie 2021, începând cu ora 18:30, are loc Licitația de Artă Postmodernă și Contemporană, organizată de Galeriile ARTMARK. Licitația mai include și o selecție din colecția de artă suprarealistă a dr. Caleiras. 

Arta mai aproape de tine

Brâncuși, Ghenie, Brauner și Cădere sunt cei mai râvniți artiști români la nivel internațional, iar o parte din operele create de ei vor fi scoase la vânzare joi, 28 februarie, în cadrul Licitației de Artă Postmodernă și Contemporană organizată de Galeriile Armark. Evenimentul se desfășoară exclusiv online, iar licitațiile încep cu ora 18:30.

Pe site-ul Galeriilor Artmark aveți șansa de a descoperi opere monumentale realizate de artiști români moderni și postmoderni, care au căpatat, de-a lungul timpului, o notorietate mondială. 

Totodată, aveți acces și la o selecție deosebită de opere ce reflectă actualele tendințe și care acoperă o paletă largă a mişcărilor artistice postbelice şi contemporane, semnate de Corneliu Baba, Sabin Bălașa, Horia Bernea, Ștefan Câlția, Constantin Piliuță, Aftene sau Fikl. 

Mai multe informații despre cum puteți licita online și despre experiența unei vizite virtuale a galeriei găsiti pe site-ul www.artmark.ro.

113. Untitled by Adrian Ghenie

Adrian Ghenie, 113.Untitled, ulei pe carton, 60 x 78 cm

Expusă la Centrul Cultural Sindan, lucrarea face parte dintr-o serie în care artistul a urmărit crearea unei mitologii personale, pornind de la caracterul simbolist al unor imagini-cheie: melcul, îngerul, roaba, calul.

Simbolul central este un înger care împinge o roabă, o joncțiune forțată a teluricului cu divinul, creându-se astfel o realitate subiectivă, cu valori răsturnate sau diferite față de cotidian.

Lumea se dezvăluie într-o manieră tenebroasă întunecată, invadată de cochilii, înșirate aproape obsesiv și sugerând un timp împietrit, reminiscență a unei alte epoci. Lumea depictată pare să se afle în stare de eroziune de propriile valori joase și inechități. 

Valoarea lucrării 113. Untitled este estimată între 40.000 și 60.000 €. Pictura lui Ghenie va fi scoasă la licitație joi, 28 februarie 2021.

ARTICOLE SIMILARE

Celebritati nascute pe 22 iunie!

realitatea

Iubim literatura romană. Ar trebui să i-o spunem mai des

realitatea

Evanescence va concerta la Bucureşti

Andreea Damian

Roma impune reguli drastice pentru turiștii prost-crescuți

Andreea Damian

Zilele Bucureştiului | Weekend aniversar cu trasee pietonale, concerte, expoziţii şi proiecte comunitare

Andreea Damian

Povestea de pe noptieră | Cel mai neînțeles roman din lume

Andreea Damian

Scrie un comentariu