Tabu
Image default
CULTURE Slider

ARTMARK ⎪ Licitație online de artă postmodernă și contemporană

Joi, 28 februarie 2021, începând cu ora 18:30, are loc Licitația de Artă Postmodernă și Contemporană, organizată de Galeriile ARTMARK. Licitația mai include și o selecție din colecția de artă suprarealistă a dr. Caleiras. 

Arta mai aproape de tine

Brâncuși, Ghenie, Brauner și Cădere sunt cei mai râvniți artiști români la nivel internațional, iar o parte din operele create de ei vor fi scoase la vânzare joi, 28 februarie, în cadrul Licitației de Artă Postmodernă și Contemporană organizată de Galeriile Armark. Evenimentul se desfășoară exclusiv online, iar licitațiile încep cu ora 18:30.

Pe site-ul Galeriilor Artmark aveți șansa de a descoperi opere monumentale realizate de artiști români moderni și postmoderni, care au căpatat, de-a lungul timpului, o notorietate mondială. 

Totodată, aveți acces și la o selecție deosebită de opere ce reflectă actualele tendințe și care acoperă o paletă largă a mişcărilor artistice postbelice şi contemporane, semnate de Corneliu Baba, Sabin Bălașa, Horia Bernea, Ștefan Câlția, Constantin Piliuță, Aftene sau Fikl. 

Mai multe informații despre cum puteți licita online și despre experiența unei vizite virtuale a galeriei găsiti pe site-ul www.artmark.ro.

113. Untitled by Adrian Ghenie

Adrian Ghenie, 113.Untitled, ulei pe carton, 60 x 78 cm

Expusă la Centrul Cultural Sindan, lucrarea face parte dintr-o serie în care artistul a urmărit crearea unei mitologii personale, pornind de la caracterul simbolist al unor imagini-cheie: melcul, îngerul, roaba, calul.

Simbolul central este un înger care împinge o roabă, o joncțiune forțată a teluricului cu divinul, creându-se astfel o realitate subiectivă, cu valori răsturnate sau diferite față de cotidian.

Lumea se dezvăluie într-o manieră tenebroasă întunecată, invadată de cochilii, înșirate aproape obsesiv și sugerând un timp împietrit, reminiscență a unei alte epoci. Lumea depictată pare să se afle în stare de eroziune de propriile valori joase și inechități. 

Valoarea lucrării 113. Untitled este estimată între 40.000 și 60.000 €. Pictura lui Ghenie va fi scoasă la licitație joi, 28 februarie 2021.

ARTICOLE SIMILARE

Michelle Obama și Angela Merkel,victime ale violenței domestice.Campania unui artist din Milano

Andreea Damian

NUNTA lui CATARAMA cu ADINA ALBERTS

realitatea

Prinţul Albert de Monaco a fost diagnosticat cu COVID-19

Andreea Damian

Cum va arăta lumea în 2050: orașe inundate, apartheid climatic, Amazonul transformat în savană

Andreea Damian

Ani difranco – Dead Letter Year

realitatea

Trupa Interzis lanseaza Al doilea album

realitatea

Scrie un comentariu