Home > What's hot > BASESCU reaprinde flacara violet! SOCANT!

BASESCU reaprinde flacara violet! SOCANT!

Traian Băsescu s-a prezentat ieri în faţa parlamentarilor purtând o cravată violet, fapt ce a readus în discuţie ideea că şeful statului foloseşte unele  magii pentru a-şi spori reuşitele în lupta cu adversarii politici. Povestea cu “flacăra violetă”, despre care specialiştii ezoterici spun că ar fi un foc sacru  care îl apără de toate energiile negative pe cel care poartă această culoare şi  a cărei putere maximă este în ziua de joi, a fost aruncată pe piaţă de Viorel  Hrebenciuc. El a afirmat că în confruntarea electorală din 2009 cu Mircea Geoană actualul preşedinte s-a folosit de magie şi de un consilier pe probleme de  protecţie parapsihologică, în persoana lui Aliodor Manolea, pentru a câştiga  alegerile prezidenţiale.

Azi, parlamentarii vor da votul final

Chiar dacă se afla sub protecţia “magiei violet”, Băsescu s-a arătat ieri  extrem de obosit şi de îngândurat. Cu toate acestea, el le-a răspuns în termeni  duri reprezentanţilor USL care doresc să-l suspende din funcţie. “Unul dintre  motivele solicitării de suspendare e determinat de faptul că premierul Victor  Ponta, ajuns să fie cunoscut în toată lumea, după ce şi-a copiat lucrarea de  doctorat, ca premierul «copy paste», vrea săşi acopere fapta!”. Băsescu a  declarat că nu a încălcat prin acţiunile sale Constituţia şi că Ponta şi  Antonescu vor să-şi subordoneze, prin îndepărtarea sa, justiţia. După discursul  preşedintelui, aleşii au stabilit că azi va avea loc votul final privind decizia  de suspendare.

O magie din Antichitate

“Flacăra violetă” apare în vechile scrieri egiptene sub numele de Focul  Sacru. Conform textelor ezoterice, toate energiile negative sunt anihilate de  această flacără care îl protejează pe cel care poartă culoarea, în special  într-o zi de joi. Menţionăm că ieri a fost joi…

Îşi dă demisia pentru a mai candida o dată?

Mutare-şoc în scandalul politic privind suspendarea preşedintelui Traian  Băsescu. Conform unor surse din PDL, şeful statului ia în calcul posibilitatea  de a demisiona înainte ca Parlamentul să voteze, azi, suspendarea sa din  funcţie. Sursele mai spun că în acest moment juriştii partidului şi cei de la  Cotroceni consideră că o demisie din funcţia de preşedinte i-ar da şansa lui Băsescu să candideze pentru încă un mandat la  funcţia supremă. Senatorul independent Iulian Urban a declarat pentru Libertatea  că dacă va demisiona, Traian Băsescu mai are dreptul să candideze, deoarece “nu şi-a finalizat cel de-al doilea mandat, care, conform Constituţiei, trebuie să fie de cinci ani”.

CCR poate schimba toate deciziile

Toate deciziile legate de suspendarea preşedintelui pot  fi date peste cap, luni, de Curtea Constituţională (CCR). Surse din PDL ne-au  declarat că dacă judecătorii vor da câştig de cauză sesizărilor depuse de  democrat-liberali privind neconstituţionalitatea schimbării din funcţii a  preşedinţilor Senatului şi Camerei Deputaţilor, Vasile Blaga, respectiv, Roberta  Anastase, toate deciziile adoptate de Parlament în ultimele zile vor fi nule,  inclusiv posibila suspendarea a preşedintelui, de azi.

Iată ce nu poate face Antonescu ca interimar!

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat,  ieri, întrebat fiind de jurnalişti dacă are intenţia să-l graţieze pe Adrian  Năstase în momentul în care va deveni preşedinte interimar, că va fi “responsabil şi discret”. “Eu refuz să discut despre ce o să fac sau nu o să fac  în cazul Năstase, pot să vă spun de pe acum că o să-mi exercit mandatul  responsabil şi discret”. Conform Constituţiei, preşedintele interimar are toate  prerogativele unui preşedinte ales, inclusiv dreptul de a graţia. El nu poate,  în schimb, să dizolve Parlamentul, să organizeze referendumuri sau să se  adreseze în plenul Legislativului.

217 voturi necesare pentru suspendare

Şedinţa de astăzi în care se va decide suspendarea lui Traian Băsescu are un  calcul matematic simplu. Din totalul celor 433 de mandate de parlamentari  ocupate este nevoie de votul a jumătate plus unu, mai precis, de 217 aleşi,  pentru a fi valabilă suspendarea. Numărul locurilor parlamentare este de 471,  însă 38 dintre acestea nu mai sunt ocupate din cauza deceselor, arestărilor sau  a faptului că mulţi senatori şi deputaţi au devenit primari ori preşedinţi de  Consilii Judeţene după alegerile locale de luna trecută.
Mai mult: Băsescu s-a protejat iar cu «flacăra violet» – Ştiri interne | Libertatea.ro

Articole asemanatoare
IOHANNIS candidat la prezidentiale in locul lui ANTONESCU!
BASESCU cere extradarea din Israel a fostului sot al Mihaelei Radulescu
Nepoata lui Traian Basescu, botezata sambata
ELENA UDREA contesta alegerile din PDL! Basescu: “Adio, PDL!”

Loading...

Comenteaza acest articol

BASESCU reaprinde flacara violet! SOCANT!

by   3 min
0