Tabu
Image default
CULTUREWhat's hot

Bătălia filmelor 1

În seara  asta, Ciudad de Bucureşti găzduieşte două premiere de film. Şi, pentru că puterea mea de decizie este fragilă şi gingaşă, vă invit la un joc inspirat din “Bătălia Hiturilor” de la Europa FM.

“The Grandmaster” este noul film al fabulosului Wong Kar-Wai, (autorul lui In The Mood for Love) şi îl are în rolul  principal pe Tony Leung (protagonistul aceluiaşi In The Mood For Love. Deşi subiectul – o poveste a unui guru de  arte marţiale, cu multă bătaie graţioasă şi sfidătoare la adresa gravitaţiei – e un deja-vu pentru noi toţi, nu e un simplu film cu cafteală, ci un film cu cafteală marca Wong Kar-Wai, unul dintre cei mai rafinaţi esteţi ai cinematografiei de  ani. Deci, chiar dacă nu ne omorâm după bătaie, o să devorăm ecranul din priviri. Premiera e la Cinema Studio, la ora 20.00.

“Love Building” e debutul în lungmetraj al Iuliei Rugină  ca regizor şi al Şcolii de  actorie (Dragoş Bucur/Alexandru Papadopol/Dorian Boguţă) ca producători.  Spre surprinderea generală, îi are în rolurile principale taman pe sus-numiţii, şi, zice-se, fiecare dintre ei are o partitură care-l pune în valoare glorios. E  povestea unei tabere unde lumea se  adună să re-erecteze iubiri  pleoştite şi, de asemenea, e o comedie savuroasă, care a sedus atât la festivalul B-EST în Bucureşti, cât şi la TIFF, în Cluj. Premiera e la Cinema Pro, la 19.30.

Declar bătălia deschisă. Am invitaţie dublă la ambele, deci omul care va da cel mai inteligent / amuzant / pertinent / all of the above comentariu care să-mi explice de ce un anume film vine cu mine în seara asta   la cinematograf. (Daţi mailuri reale la comentarii, să am de unde să vă iau).

ARTICOLE SIMILARE

A apărut primul card bancar din lume care miaună atunci când plătești

realitatea

Scriitorul exilat în literatură

realitatea

Programul meciurilor de la BEST OF SNOOKER – Mark Selby, Neil Robertson, Judd Trump

realitatea

Sărbătoritul zilei de 4 iulie

realitatea

Sărbătoritul zilei de 17 octombrie

realitatea

Mark Ronson plănuiește să se însoare

realitatea

10 comentarii

Cristina 13 September 2013 at 11:42

Love building. Pentru ca dupa ce ca dragostea e plina de intotocheturi si ca naiba de descifrat, noi oamenii simtim nevoia sa-i aruncam in carca toate mizeriile si apoi sa ne plangem tot de ea. Si pentru ca in ultima vreme tot vad / aud cupluri in impas. Imi doresc sa vad si ce cred altii si ce solutii gasesc ei. A ! Si pentru ca e romanesc.

Răspunde
mesterul 13 September 2013 at 11:46

grea provocare, e dificil să fii inteligent în ziua de azi 🙂

Răspunde
lorena 13 September 2013 at 11:48

Cine nu riscă, nu câştigă. 🙂

Răspunde
marcel 13 September 2013 at 11:51

Wong Kar-Wai, e un nume cunoscut si necunoscut in acelasi timp majoritatii. e mai mult pentru cinefili. si desi multi il admira doar petru ” in the mood for love”, un film genial, din punct de vedere estetic si muzical, cu o poveste de dragoste spus din priviri, de multe ori nu ai nevoie de subtritrari nu ai nevoie sa stii ce se vorbeste. filmul te acapareaza usor si te seduce. atat de mult incat cauti si ” my burberry nights”, si cauti sa vezi si “2046”. filmele lui wong, au ceva care nu se regaseste in filmele de duzina de la hollywood cu richard gere. are o originalitate aparte, la fel ca ” hero” sau ca ” spring, summer,autumn,winter, and spring again”. are muzica, are mister, are un ceva al lui aparte, are simplitate, si mister..are secrete, are scene atat de bine prinse cu muzica, incat dupa film cauti toate piesele. si are doar muzica clasica. ritmata. nat king cole, serghei trifanov, si mai are un deosebit simt al esteticii. al culorilor, al cadrelor simple si bine gandite. reuseste sa te impresioneze intr-un fel aparte.
..de ce as vrea sa vad the grandmaster? pentru ca e semnat de wong. pentru ca nu am fost niciodata la cinema Studio. dar mai ales pentru momentul ala in care umbland hai hui prin miile de fotografii ale muzeului de fotografie din istanbul, am ramas mut de uimire in fata unei fotografii imense, facuta pe una din strazile din taksim ( celebra de acum piata ) in care este decupata la propriu o scena din wong.
pe langa toate astea, as avea cu cine discuta dupa film, impresii, pareri si cred ca as gasi in tine un fan inrait al lui wong.

Răspunde
IOANA 13 September 2013 at 11:52

Dragostea creste pe zi ce trece sau te cuprinde asa, dintr-o data? Cum faci sa gasesti dragostea si mai ales…cum faci sa reziste? Exista o reteta? Pentru ca vreau sa aflu raspunsul la intrebarile astea si poate si la altele nerostite/nescrise aici, vreau sa vad Love Building. Recunosc, in ultima perioada nu prea m-au mai atras filmele romanesti, insa acestuia i s-a facut o masiva campanie de promovare care si-a atins telul si m-a convis: Vreau sa il vad! si sa aflu secretul dragostei!

Răspunde
alexandra 13 September 2013 at 12:22

Wong e Wong si nu-l poti compara cu o debutanta din Romania de care n-a auzit nimeni.

Răspunde
Cat 13 September 2013 at 13:04

“Love Building”..Pentru că pune în scenă şi reeditează o veche problemă a omului modern: relaţia..Sigur cu accente comice date de situaţia în sine. Nevoia de întrebări, semne, reconstrucţii, refaceri, comunicări, apelări la prieteni, specialişti, se găseşte peste tot unde te uiţi, citeşti, auzi…Astrologie, psihologie, chiromanţie, cartomanţie, prieteni/prietene cu experienţă, etc. toate mijloacele sunt apelate de omul modern care crede că relaţia între două suflete este reparabilă ca şi schimbarea bujiei la o maşină..Nu.Nu poţi fi nesimţit şi strica, pentru că nu-ţi pasă, dar trebuie să fii conţtient şi că dacă nu e să fie, dacă ş-a evaporat substanţa din paharul lui Berzelius, restul e fantezie, şi căutare de fantezii şi panacee..Culmea, cei care le oferă, au şi ei problemele lor, şi uneori..mai mari…Nelăsând viaţa să curgă, apar complicaţiile, până când omul e capabil să înţeleagă că există suflete pereche, dar fiecare la timpul şi momentul potrivit..De văzut, mai ales că pe accentul grav şi sensibil al problemei vine broderia comică, care cred că dă savoare şi gust epic..

Răspunde
un urat 13 September 2013 at 13:16

Wong Kar-wai, pentru ca o bataie la vremea ei face cat zece femei.

Răspunde
Cristina 13 September 2013 at 13:28

Love building. pentru ca astazi m-a parasit iubitul meu. Si ar fi ca o lectie de romana dupa ce am picat bacul.

Răspunde
Luisa 14 September 2013 at 17:18

hai sa facem un compromis: tu te prefaci ca te-am surprins (sau ca sunt inteligenta…la alegere), eu ma prefac ca vreau la film si bem o carafa de vin alb!

Răspunde

Scrie un comentariu