Tabu
Image default
CULTUREWhat's hot

Bătălia filmelor 1

În seara  asta, Ciudad de Bucureşti găzduieşte două premiere de film. Şi, pentru că puterea mea de decizie este fragilă şi gingaşă, vă invit la un joc inspirat din “Bătălia Hiturilor” de la Europa FM.

“The Grandmaster” este noul film al fabulosului Wong Kar-Wai, (autorul lui In The Mood for Love) şi îl are în rolul  principal pe Tony Leung (protagonistul aceluiaşi In The Mood For Love. Deşi subiectul – o poveste a unui guru de  arte marţiale, cu multă bătaie graţioasă şi sfidătoare la adresa gravitaţiei – e un deja-vu pentru noi toţi, nu e un simplu film cu cafteală, ci un film cu cafteală marca Wong Kar-Wai, unul dintre cei mai rafinaţi esteţi ai cinematografiei de  ani. Deci, chiar dacă nu ne omorâm după bătaie, o să devorăm ecranul din priviri. Premiera e la Cinema Studio, la ora 20.00.

“Love Building” e debutul în lungmetraj al Iuliei Rugină  ca regizor şi al Şcolii de  actorie (Dragoş Bucur/Alexandru Papadopol/Dorian Boguţă) ca producători.  Spre surprinderea generală, îi are în rolurile principale taman pe sus-numiţii, şi, zice-se, fiecare dintre ei are o partitură care-l pune în valoare glorios. E  povestea unei tabere unde lumea se  adună să re-erecteze iubiri  pleoştite şi, de asemenea, e o comedie savuroasă, care a sedus atât la festivalul B-EST în Bucureşti, cât şi la TIFF, în Cluj. Premiera e la Cinema Pro, la 19.30.

Declar bătălia deschisă. Am invitaţie dublă la ambele, deci omul care va da cel mai inteligent / amuzant / pertinent / all of the above comentariu care să-mi explice de ce un anume film vine cu mine în seara asta   la cinematograf. (Daţi mailuri reale la comentarii, să am de unde să vă iau).

ARTICOLE SIMILARE

Sărbătoritul zilei de 14 aprilie

realitatea

VIDEO SOCANT: Cum moare un fotbalist pe teren!

Reguli noi la Premiile Oscar pentru eligibilitatea producţiilor la categoria „Cel mai bun film“

Andreea Damian

Schimbări climatice: Companiile aeriene acuzate de ipocrizie

realitatea

V-o imaginati? IULIA VANTUR la 16 ani!

Articolele furate de la Hollywood recuperate după arestul bărbatului care spărgea casele vedetelor

realitatea

10 comentarii

Scrie un comentariu