Tabu
lifestyle

Bucharest Food Festival

Maine, in parcul Tineretului din Capitala, cu incepere de la ora 13.00, are loc deschiderea celei de-a patra editii a Bucharest Food Festival, ce se declara a fi si anul acesta o sarbatoare a papilelor gustative. Accesul la aceasta editie a Bucharest Food Festival va fi pentru prima data gratuit, gratie parteneriatului incheiat de organizatori cu Primaria Capitalei, numarul asteptat de vizitatori fiind de peste 60.000.

Dorind sa prezinte cat mai bine publicului gustul bucatelor europene, organizatorii Bucharest Food Festival au adus o serie de maestrii gastronomi din tarile lor de origine. Din Ungaria, de la Debretin a fost invitat maestrul gastronom Miron Gabor, el va gati un gulas si un papricas dupa reteta traditionala. Dulciurile portugheze realizate de maestrul Luis Peixoto sunt aduse in eveniment de Patiseria Lusitana unde va fi prezent si celebrul “pastel de nata”- considerat de specialistii de la The Guardian unul dintre cele mai iubite deserturi din lume.

Restaurantul spaniol Ali Oli prezinta publicului bucurestean o reteta traditionala de Paelia Valenciana, iar in bucataria germana vedeta este ciolanul rotisat cu varza. Nici bucataria romaneasca nu e mai prejos. Saramura de crap cu mamaliguta sau tochitura traditionala sunt rete pline de savoare alese din cartile de bucate ale regretatului gastronom Radu Anton Roman. Nu lipsesc nici retetele indraznete care sparg tiparele traditiei precum “Piept de pui cu sos olandez aromat cu trufe negre si sparanghel verde” sau “ Inghetata de trufe cu parmezan” retete realizate de Maitre des Rotisseurs Cezar Munteanu, membru al Chaine des Rotisseurs- cea mai prestigioasa asociatie profesionala a bucatarilor la nivel mondial. Horia Virlan ne rasfata cu o reteta romaneasca aleasa “Piept rumen de rata, stropit cu sos dulce de vin rosu, pe piure de conopida” , dar si cu alte retete delicioase europene.

Va fi primul eveniment de gen unde va exista si internet hot spot gratuity si cu o arie mare de acoperire, ce beneficiaza de cele mai bune echipamente Telecom Romania, un motiv in plus de a iesi din casa pentru pasionatii de internet.. Evenimentul de cultura gastronomica este organizat de More Events si Next Level Events in parteneriat cu Primaria Capitalei si Biroul pentru Integrare Europeana al Romaniei de la Bruxelles.

Festivalul isi propune sa promoveze zestrea gastronomica a Uniunii Europene sub motto-ul ”Unitate prin diversitate”. Deschiderea va fi marcata de realizarea unui sandwich european, cu o lungime de 27 de metri lungime, ce va reuni produse din: Franta, Spania, Portugalia, Germania, Ungaria, Grecia, Olanda, Italia, Romania. Produsul va fi oferit gratuit publicului prezent.

Deschiderea evenimentului este programata pentru vineri 24 septembrie, ora 13.00 si inchiderea pentru duminica 26 septembrie, ora 20.00. Intrarea se face dinspre partea cu statia de metrou Tineretului.

ARTICOLE SIMILARE

Kate Moss, cu sânii la vedere – FOTO

realitatea

Gwyneth Paltrow n-are nevoie de detoxifiere. Ce mănâncă actrița de arată așa?

Andreea Damian

Adu-i un omagiu lui Michael Jackson!

realitatea

ADRIAN NASTASE – cadou in INCHISOARE

Ghici cui i-a scăpat geanta pe jos

realitatea

Exclusiv Tabu.ro: interviu cu modelul Ayann Radu-Alexandru

realitatea

Scrie un comentariu