Tabu
Image default
LIFESTYLE

Când renunță România la masca de protecţie

Masca de protecție nu va mai fi obligatorie în spațiile libere, după ce decizia Curții Constituționale a României (CCR) va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul săptămânii viitoare.

Marţi, 15 februarie, Curtea Constituțională a României (CCR) a decis că obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiu liber nu este constituțională. Autoritățile au la dispoziție 45 de zile pentru a o pune în aplicare după ce intră în MO.

Valul cinci scade în intensitate și în România, iar autoritățile se pregătesc de introducerea unor măsuri de relaxare. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a precizat că renunțarea la portul măștii în exterior va fi o primă măsură de relaxare, de ”bun-simț”, așa cum a numit-o ministrul.

„Odată ce gradul de ocupare al paturilor din ATI va scădea sub 50% (circa 900 de paturi ocupate) vom putea renunța la masca de protecție, în exterior, mai puțin în spațiile aglomerate”, a declarat Rafila.

Totodată, ministrul a precizat că în trei săptămâni vom putea ajunge la un număr de cazuri noi de trei cifre, depășind practic valul cinci al pandemiei.

„În următoarele trei săptămâni vom scăpa de valul cinci al pandemiei. În plus, este un val care se va solda cu mai puține victime”, a mai spus ministrul.

De asemenea, ministrul estimează că am trecut cu bine de acest val, am avut o abordare corectă, menținând școlile deschise, dar și businessurile românești ca sărbătorile pascale de anul acesta se vor desfășura fără restricții.

ARTICOLE SIMILARE

J.Lo si-a operat nasul?

DRAMA unui artist! Daniel Iordăchioaie SUFERĂ DE O BOALĂ INCURABILĂ

Cerceii contraceptivi, accesoriul de nelipsit din urechile femeilor care vor să prevină apariția sarcinii

Andreea Damian

Aşa arată femeia perfectă. Cu ce au ”contribuit” Mila Kunis, Jessica Alba și Rihanna

Ştefan Bănică Jr., inlocuit la “Dansez pentru tine” – editia de Paste! Vezi cu cine

Dan Negru, TORTURAT de sotia lui: “Urlu ca nebunu’ când vrea să-mi…”

Scrie un comentariu