Tabu
lifestyle

“Caramitru – Mălăele, câte-n luna şi în stele” TURNEU NAŢIONAL

După ce la sfârșitul anului trecut au fost aplaudați în aceeași zi în două spectacole jucate cu casa închisă, Ion Caramitru si Horatiu Malaele au decis sa dea curs cererilor venite din partea publicului pentru un turneu national cu spectacolul „Caramitru – Malaele, câte-n luna si in stele”. Au fost stabilite deja primele 3 orașe în care vor avea loc spectacole: în data de 5 martie – pe scena Naționalului bucureștean, pe 21 martie – în sala Filarmonicii Banatul din Timisoara și pe 22 martie – la Casa de Cultura a Studentilor din Cluj. Invitatul special al acestor seri este violoncelistul Adrian Naidin.

Biletele pentru spectacolul de la Bucuresti au fost puse astăzi în vânzare și se găsesc la casieria Teatrului National din Bucuresti (tel 021. 314.71.71), la Sala Palatului, la Palatul Copiilor, în Unirea Shopping Center (parter), Librăriile Adevărul, Libraria Mihai Eminescu si online, pe www.biletoo.ro, www.blt.ro si pe www.bilete.ro sau în oficiile Postei Române semnalizate Bilete.ro.

Grație de primavară. Actorii Ion Caramitru și Horațiu Mălăele își reiau dialogurile pe scena Teatrului Național din București pentru a alege din tot mai multele înțelesuri ale vietii doar pe acelea care au un sens profund. Schimbâd, în succesiuni rapide, versurile de dragoste pe cele satirice sau umoristice, Ion Caramitru îi răspunde cu inteligență și subtilitate unui partener vulcanic, irezistibil în rolurile comice, impresionant în cele dramatice – Horațiu Mălăele. În zeci de ani de excepțională carieră, Ion Caramitru și Horațiu Mălăele nu au avut ocazia să-și dea replica, nici în film, nici în teatru, deși publicul aștepta un dialog între doi actori care au în comun, pe lângă experiență și har, și dragostea pentru teatru și pentru poezie. “Caramitru-Mălăele, câte’n lună și în stele” este concept creativ care aduce două forțe pentru prima data pe aceeași scenă. Grație și improvizație de primăvară cu doi vechi prieteni iubitori de versuri, care au puterea și profunzimea pentru a face din orice întâlnire o lecție de teatru și poate chiar o lecție de viață. Arbitru ai duelului de cuvinte va fi violoncelul lui Adrian Naidin. Sună ca o întreagă orchestră uneori, iar alteori pictează sau soptește versuri. Adrian Naidin l-a inspirat pe regizorul grec Mihalis Kakogiannis, iar muzicianul leton Mischa Maisky, supranumit “Paganini al violoncelului”, îl numără printre cei mai talentați dintre ucenicii săi. Cu vocea sa deosebită și tehnica desăvârșită, Adrian Naidin i-a impresionat întotdeauna și pe iubitorii de muzică: “Un ambitus excepţional, un timbru de baladă românească din aceea care-ţi smulge sufletul din piept, o gradare şi un control pe care le-am auzit numai la marii cântăreţi de operă. Sincer, mi-a tăiat respiraţia!”

“Câte’n lună și în stele” “Caramitru-Mălele, câte’n lună și în stele“ este un spectacol de improvizație… pentru că improvizația este, de fapt, starea de grație a actorului, spune Horațiu Mălăele. Cei doi parteneri de dialog au urcat pe scenă pentru prima dată în această formulă în toamna anului trecut, în cadrul Festivalului Naţional de Teatru de la Bucureşti. Aplauzele au validat de fiecare data o rețetă irezistibilă: cu har, forță și subtilitate, cei doi actori reușesc să ridice publicul în picioare, în reprize viguroase de un haz spumos, sau să-l oblige la reflecție – în momente de profunzime dramatică.

“Horațiu Mălăele este cel mai bun produs al teatrului românesc din ultimii 20 de ani. O personalitate complexă ca actor, ca regizor de teatru și ca regizor de film mai nou”, spune Ion Caramitru, explicând de ce și-a dorit să-l apropie pe Mălăele de Teatrul Național din București. Admirația este reciprocă: “Marele artist Caramitru este alcătuit dintr-un material maleabil și ductil, ce poate lua forma oricărui act artistic de interes public”, spune Horațiu Mălăele.

ARTICOLE SIMILARE

Andreea Marin si-a refacut viata? Uite cu ce doctor mai tanar cu 12 ani s-ar fi cuplat!

Monica Gabor a PIERDUT-O pe IRINA. Ramane mama de weekend

Justin Timberlake și Jessica Biel se giugiulesc în public

realitatea

Lady GaGa: Am orgasm pe scenă

realitatea

Ce are in frigider BIANCA RUS si cum arata inainte sa se ingrase 30 de kilograme

ADELA POPESCU s-a pozat cu silicoane? FOTO care te pune pe ganduri!

Scrie un comentariu