Home > Lifestyle > Stiri > Drama surorilor “varcolac”: Prea paroase ca sa se marite!

Drama surorilor “varcolac”: Prea paroase ca sa se marite!

“Sindromul varcolac” este una dintre cele mai rare boli din lume, afectand o singura persoane la un miliard. Cu toate acestea, trei surori din India au aceeasi probleme, fiind acoperite din cap pana-n picioare cu par.

Conform dailymail.com, Savita (23 de ani), Monisha (18 ani) si Savitri Sangli (16 ani), care traiesc intr-un sat micut aproape de Puna, in India, au mostenit aceasta conditie de la tatal lor.
Toate trei incearca sa ascunda efectele acestei boli cu ajutorul cremelor si spera ca intr-o buna zi sa-si poata permite un tratament cu laser care sa le scape de parul in exces.

In ciuda infatisarii teribile, cele trei surori viseaza inca la ziua maritisului. Hypertrichosis universalis este o mutatie genetica, in care celulele care impiedica cresterea parului in anumite zone, precum fruntea sau pleoapele, sunt inactive.
Asta inseamna ca fetele au par pe intreg corpul, inclusiv pe frunte, nas sau obraji. Acestea trebuie sa foloseasca o crema speciala, altfel parul creste la loc cu repeziciune.
Mama fetelor, Anita, are 6 fiice, dintre care 3 are sindromul varcolac. Boala a fost mostenita de la tatal lor, cu care Anita a fost fortata sa se marite la varsta de 12 ani. Pentru ca a fost vorba de a casatorie aranjata, Anita nu a avut sansa sa-si vada sotul pana in ziua nuntii, deci nu avea idee ca acesta sufera de aceasta cumplita afectiune.

Anita si fiicele sale “varcolac” sunt disperate sa gaseasca fonduri pentru o interventie cu laser care sa le scape de parul in exces si sa le lase sa duca o viata normala.

Articole asemanatoare
Mukesh Ambani: cel mai bogat om din Asia vrea să bată Amazonul lui Bezos
poluarea
India, țara cu cele mai multe decese cauzate de poluare la nivel mondial
În India se țin cursuri împotriva violenței împotriva femeilor, la noi 30% dintre femei sunt agresate
gunoi
Muntele de gunoi din India va fi în curând mai înalt decât Palatul Taj Mahal

Comenteaza acest articol

Drama surorilor “varcolac”: Prea paroase ca sa se marite!

by realitatea   1 min
0