Home > Agenda > Carte: Lecturi de vacanță

Carte: Lecturi de vacanță

Marele Gatsby – F. Scott Fitzgerald – Societatea glamour a anilor 20 e reprezentată cu succes de familia Buchanan, în special de superficiala Daisy. Vei descoperi visul american și plăcerea de dolce far niente.

Mic dejun la Tiffany – Truman Capote – O să te bucure să cunoști o femeie superbă, a cărei ocupație este cea de călătoare.

Amantul – Marguerite Duras – povestea care a scandalizat Franța la începutul anilor 80. Relația dintre o adolescentă de 15 ani și un tânăr de 27 este chiar relația dintre autoare și amantul ei al cărui nume nu l-a dezvăluit niciodată.

Buna dimineața, tristețe – Francoise Sagan – o altă cărticică despre plăcerea de a nu face nimic, dar despre a face orice ca să obtii asta. Judec-o pe Cecile la sfârșitul cărtii, după ce i-ai cunoscut povestea și motivele.

M-am hotărât să devin prost – Martin Page – un titlu ca ăsta, îți va aduce cu siguranță un zâmbet pe buze. Iar daca vrei să continui să zâmbești, citește toata cartea și vei savura încercările unui tânăr de a deveni superficial ca și lumea care îl încojoară.

Ghidul nesimțitului – Radu Paraschivescu – o recomand pentru că e amuzantă, deși s-ar putea la fel de bine să te enerveze, pentru că îi va aduce cu tine în vacanță pe toți nesimțiții peste care dai zilnic. Tu alegi dacă mergi pe mâna umorului.

Domnișoara Brodie în floarea vârstei – Muriel Spark – te va duce cu gândul la vacanțele școlare, pentru că Domnișoara Brodie e profesoara pe care multe adolescente și-ar dori să o aibă. Ia-o cu tine în vacanță și retrăiește-ți anii de liceu.

Mai multe recenziii pe tomatacuscufita.com

Articole asemanatoare
TOP 10 Filme erotice de vazut in doi
FOAMEA si FOTBALUL / Interviu cu Radu Paraschivescu
CARTE: Regina de gheață, de Alice Hoffman
CARTE: Amantul de Marguerite Duras

Loading...

Comenteaza acest articol

Carte: Lecturi de vacanță

by realitatea   1 min
0