Home > Health > Diete > Cât de mult trebuie să măncăm la o masă

Cât de mult trebuie să măncăm la o masă

masă

Este o întrebare pe care ne-a adresăm de cele mai multe ori când ne așezăm la masă. Mărimea porțiilor este foarte importantă ca să ne ținem greutatea sub control. Organismul are nevoie de un echilibru între grupele de alimente, între proteine, glucide și lipide, dar și de satisfacerea necesarului zilnic de minerale și vitamine.

Pentru ca o dietă care urmărește menținerea și scăderea în greutate să fie sănătoasă nu doar tipul și calitatea alimentelor contează, ci și cantitatea și proporțiile dintre alimente, scrie Doctissimo. Există o varietate de accesorii care vă ajută să țineți evidența cantității de alimente pe care trebuie să o consumați la o masă, dar măsurarea sau cântărirea poate deveni obositoare, ceea ce vă poate face să renunțați la dietă.

Cel mai la îndemână „instrument” cu care putem măsura porțiile este propria MÂNĂ. Utilizatorul de Instagram iqphysique96 este antrenor de fitness. Acesta a distribuit pe contul său o diagramă, care arată cât de ușor este să măsori cantitățile la o masă cu palma sau cu degetele.

Următorul grafic ar putea fi foarte util și ne ajută să înțelegem cât de importantă este relația dintre alimentație și nevoile noastre zilnice.

All food contains calories. If you want to lose weight, you need to burn more calories than you consume. You know how many calories you are eating if you use a food scale and MyFitnessPal. The problem is that not everyone can adhere to that method of tracking food intake. For some people, using a portion-size method is less stressful. It consists of estimating portions for each meal. – – I suggest that you use this method and choose on the higher end of the portion ranges if you are a larger man and on the lower end if you are a smaller female. Then stick to specific portions. For example, every meal, I may eat 2 palms of a protein source, 1 fist of veggies, 2 handfuls of carbs, 1 thumb of fat, and maybe a fruit. – – I stick to those portions for each meal!!! Only when my weight stalls for 2-3 weeks will I remove a portion. For example, to overcome a plateau, I may only eat 1 handful of a carb source in 2 of my meals instead of eating 2 handfuls in every meal. Try this out and stay consistent my friends. – – #fitfam#fitspo#fit#iifym#flexibledieting#fitspiration#gains#gainz#workout#weightlifting#nutrition#fitness#instahealth#macros#fitnessjourney#fitlife#naturalbodybuilding#bodybuilder#muscle#fitnessaddict#eatclean#healthy#healthyfood#healthylifestyle#healthyeating#weightloss#fatloss#diet

A post shared by Hamaad, BS in Exercise Science (@iqphysique96) on

De exemplu la fiecare masă, se pot consuma 2 porții cât palma care conțin proteine, 2 pumni de legume, 2 mâini de carbohidrați, grăsimi cât degetul mare, poate și un fruct. iqphysique96 menționează că bărbații și femeile au nevoi diferite și a adăugat că exemplu de meniu de mai sus este mai degrabă potrivit pentru un bărbat. Pentru o femeie, cantitățile se înjumătățesc, astfel, 1 pumn de proteine, un pumn de legume, 1 mână de carbohidrați, etc.

Articole asemanatoare
apetitul
Apetitul tău are 7 „vârste” și oricine dorește să rămână în formă trebuie să le cunoască
stres
Cercetătorii au descoperit o legătură între mamele stresate și copiii supraponderali
Cum au transformat sectele religioase și lobbyștii micul dejun în cea mai importantă masă
Ce spune Lavinia Parva despre greutatea ei!

Comenteaza acest articol

Cât de mult trebuie să măncăm la o masă

by Andreea Damian   1 min
0