Tabu
Image default
BEAUTY

Ce este acidul pantotenic și de ce ar trebui să fie în rutina ta de îngrijire a pielii

Acidul pantotenic este o vitamina B care permite metabolizarea proteinelor, carbohidraților și grăsimilor, conform The Skin Chemist. De fapt, acest tip de acid se traduce literalmente prin „se găsește peste tot” și mici urme de acid se află în atât de multe lucruri pe care le mâncăm, cum ar fi ouă, cereale integrale și ciuperci.

Având în vedere acest lucru, s-ar putea să vă întrebați de ce, exact, noul produs preferat de îngrijire a pielii conține și acid pantotenic.

Potrivit lui Byrdie, acidul pantotenic nu se găsește numai în alimente, ci se găsește și în produsele noastre de înfrumusețare. Pe lângă faptul că ne ajută corpurile interioare să descompună ceea ce mâncăm, este, de asemenea, un agent excelent pentru pielea noastră, acționând ca un hidratant și netezind pielea. Dar acidul pantotenic, deși este cunoscut oamenilor de știință și chimiștilor de ani de zile, este destul de nou în industria de beauty. Așa că s-ar putea să vă întrebați dacă este nu numai sigur de utilizat, ci și esențial pentru rutina de îngrijire a pielii.

Acidul pantotenic funcționează pentru toate tipurile de piele

Indiferent dacă ți-ai perfecționat rutina de îngrijire a pielii sau încă cauți cele mai bune produse, toată lumea poate beneficia adăugând acid pantotenic. Acest acid, care este denumit și vitamina B5, funcționează pentru toate tipurile de piele, poate fi folosit în fiecare zi și se înțelege cu toate ingredientele, ceea ce înseamnă că este un simplu plus la gama ta zilnică de îngrijire a pielii.

Pentru a spune simplu, acidul pantotenic funcționează pentru a reține apa pe piele, ajutând-o să absoarbă umezeala și să ne lase pielea să arate proaspătă și hidratată. Dar are și un efect calmant, făcându-l un must-have pentru cei care se confruntă cu pielea uscată sau iritația feței. Dar chiar mai mult decât o simplă adăugare la rutina de îngrijire a pielii, se spune că acidul pantotenic ajută, de asemenea, la ameliorarea anumitor afecțiuni ale pielii, în special eczeme, și poate, de asemenea, ajuta la iritația care vine de la mușcăturile de insecte și iedera otrăvitoare.

Deși probabil că aveți deja produse cu acid hialuronic, beneficiile adăugării de acid pantotenic sunt la fel de vaste, dacă nu mai multe. Potrivit StyleCraze, adăugarea de acid pantotenic la rutina de îngrijire a pielii vă poate ajuta pielea să se simtă împrospătată și hidratată și să o arate mai tânără cu agenți anti-îmbătrânire și mai puține inflamații.

ARTICOLE SIMILARE

Beauty Report: Angelina Jolie si Brad Pitt la Governors Awards 2013

Tendințe în frumusețe | Cosmeticele pe bază de ceapă. Când și cum să le incluzi în rutina ta de beauty

Andreea Damian

Gerovital Plant cu extract de floare de colț

realitatea

Colecția Caron-Luxury Pret-a- Porter

realitatea

Dovada ca fundul lui Kim Kardashian este FALS! Uite cum arata vedeta in bikini, inainte sa-si puna implanturi

Sonia Argint Ionescu vorbeste despre secretul tenului ei luminos

Scrie un comentariu