Tabu
CULTURE

Ce nu stiai despre Oscar

In fiecare an astept Oscarurile cu nerabdare, iar unul dintre principalele mele motive este ca vreau sa vad cum Jennifer Aniston nu va duce acasa nicio statueta. Asta se datoreaza unui pariu cu un bun prieten, care sustinea ca, dupa divortul de Brad, Aniston va deveni precum Nicole Kidman dupa etapa Tom Cruise. In afara de asta, noaptea Oscarurilor imi place tare si pentru ca ma fascineaza toate povestile care se tes in jurul ceremoniei sau a rolurilor si actorilor din filmele nominalizate.

Am decis, asadar, sa impartasesc cateva dintre aceste povesti dragute. Spre exemplu, pun pariu ca nu stiati ca singura persoana care a castigat vreodata un Oscar(1938) si un Premiu Nobel pentru literatura (1925) a fost G.B. Shaw, pentru Pygmalion. Sau ca Paul Newman s-a saturat sa tot mearga la ceremonie, sa fie nominalizat si sa nu castige. Iar in 1987, cand a decis ca nu se mai prezinta, a si castigat o statueta, pentru filmul “Culoarea banilor”. De asemenea, putina lume stie ca la un moment dat a existat si o statueta Oscar din lemn. Ea a fost facuta special pentru ventrilocul Edgar Bergen, in onoarea marionetei lui, Charlie McCarthy. Sau ca cele doua perechi de actrite care au fost nominalizate pentru acelasi rol in acelasi film au fost Kate Winslet si Gloria Stuart pentru rolul Rose din Titanic, si Kate Winslet si Judi Dench pentru rolul Iris Murdoch din filmul “Iris”.   

O alta povestioara interesanta legata de Oscar este aceea ca John Huston a regizat “The Treasure of the Sierra Madre”, iar tatal sau, Walter Huston, a luat un Oscar pentru rol secundar in acest film, iar 37 de ani mai tarziu, John a regizat “Prizzi’s Honor”, iar fiica lui, Anjelica, a castigat Oscarul tot pentru rol secundar. O afacere de familie, deci. 
De altfel, familia Huston este numai una dintre cele doua familii care au produs pana acum trei generatii de premiati cu Oscar. Cealalta este familia Coppola (Carmine, Francis Ford si Sofia au castigat, la vremea lor, pretioasele statui).
Poate o sa ti se mai para interesant si ca Charlie Chaplin, Laurence Olivier si Roberto Benigni au regizat singuri filmele pentru care au luat Oscar pentru actorie. Sau ca cele trei filme care au castigat Oscarul atat pentru cel mai bun film, cea mai buna regie, cei mai buni actori si scenariu sunt “It Happened One Night”, “One Flew over the Cuckoo’s Nest” si “The Silence of the Lambs”.

ARTICOLE SIMILARE

Barack Obama a făcut un top al filmelor și serialelor lui preferate în 2019

realitatea

Smiley a lansat imnul optimistului – VIDEO

Andreea Damian

15.000 de lei pe-o poezie patriotică

AVON Inspiration Challenge

VIITORUL fiicei lui PEPE: ce i-au prezis ursitoarele!

Daniel Day-Lewis părăseşte Hollywood-ul după 30 de ani

Dora Constantinovici

Scrie un comentariu