Tabu
Image default
LIFESTYLE Slider

Ce restricții ne așteaptă de Crăciun și Revelion

Covid-19 anulează iar Crăciunului? Este întrebarea aflată pe buzele tuturor în această perioadă. Mai sunt 18 zile până la Crăciun și deja apar temeri că-l vom petrece din nou închiși în case, departe de prieteni și rude, din cauza noii tulpini Omicron.

„Sperietoarea” Omicron ne amenință, iar autoritățile au decis deja noile măsuri pentru a limita răspândirea sa. Astfel, în perioada 10.12.2021, ora 00:00 – 08.01.2022 ora 24:00, persoanele care nu sunt vaccinate, testate sau nu au trecut prin boală în ultimele şase luni intră în carantină pentru 14 zile, iar dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR vor sta în carantină 10 zile. Copiii cu vârsta până la 12 ani sunt exceptaţi de la această măsură, alături de alte categorii de persoane.

De asemenea, măsura carantinei va fi impusă persoanelor din afara UE, indiferent de situația epidemiologică a zonelor din care vin, cu unele excepții.

Petrecerile de Revelion, mai scurte

Petrecerile de Revelion s-ar putea încheia la ora două dimineața, iar magazinele ar putea funcționa până la ora 23:00. Crește și gradul de ocupare în hoteluri, pensiuni și restaurante până la 70%. Cel mai probabil aceste măsuri vor fi aprobate abia săptămâna viitoare într-o şedinţă a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Apoi, va urma o Hotărâre de Guvern, aprobată de Executiv.

Rămân însă multe necunoscute. Nu ştim dacă programul restaurantelor, cafenelelor sau cluburilor va fi modificat. Cât vor dura petrecerile, în ce condiţii se face accesul şi dacă va exista limită de persoane. Dacă masca va rămâne obligatorie în localităţile cu incidenţă sub 3 la mie şi dacă la slujbele religioase din interior va exista o limită de participanţi.

ARTICOLE SIMILARE

Monica Bellucci si Vincent Cassel divorteaza!

Dieta care inversează procesul de îmbătrânire

Andreea Damian

Ce ține regina Elisabeta a II-a în poșetă? Vei rămâne surprins să afli

Andreea Damian

Fanii lui Trump, seduşi de matrimoniale pe Trump.dating

Dora Constantinovici

Ziua Internațională a Cărții | Noaptea Cărților Deschise în România

Ciocîrlan

Secretele costumelor din „The Crown”

Ciocîrlan

Scrie un comentariu