Tabu
lifestyle

Cea mai influentă femeie din România

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române, a primit din nou titlul de “cea mai influentă femeie din România” în cadrul Galei Forbes Woman 2018, care a avut loc la Bucureşti.

Titlul acordat Majestății Sale reprezintă „o recunoaștere pentru întreaga sa activitate în ceea ce privește promovarea României în lume și pentru eforturile sale susținute pentru construirea și consolidarea unei societăți sănătoase în țara noastră”.

Gala Forbes Woman încurajează de șapte ani încoace personalitățile feminine cele mai valoroase, pentru a servi drept model în întreaga societatea românească.

Majestatea Sa a mărturisit organizatorilor galei și invitaților plăcerea, mândria și onoarea de a primi această recunoaștere acum, la un nou început de drum pentru Casa Regală a României, într-un an atât de important pentru țară, pentru istoria noastră contemporană și pentru Familia Regală.

Forbes Woman Summit a avut loc în aceeași zi, la Hotelul Intercontinental din Capitală, și a fost prima reuniune din România dedicată femeilor de succes care au schimbat în bine mediul de business și societatea românească. Reuniunea sărbătorește și susține modelul femeilor de acțiune și reprezintă o sursă de inspirație și de sprijin pentru femeile din România, ajutându-le să-și realizeze potențialul și să se autodepășească.

Evenimentul a fost prilejul lansării celei de-a șaptea ediţii a Topului „Forbes 50 Cele Mai Influente Femei din România“, o ediţie specială a revistei.

Şi-a abandonat cariera pentru a fi alături de Regele Mihai

Potrivit site-ului Fundaţiei Principesa Margareta a României, primul copil al Regelui Mihai și a Reginei Ana și-a abandonat cariera pentru a fi alături de tatăl său. Timp de șase ani, între 1983 și 1989, Margareta a lucrat la ONU.

„Se înscrie la Universitatea din Edinburgh, Scoția, unde obține în 1974 licența (M.A.) în Sociologie, Științe Politice și Drept Public Internațional. Perioada de studenție este una dintre cele mai frumoase din viața tinerei Principese, una de independență și de maturizare în care leagă multe prietenii și se îmbogățește cu noi experiențe. Se îndrăgostește de Edinburgh și de Scoția, până într-atât încât se declară, în glumă, ”an Honorary Scot”, un cetățean onorific al Scoției.

Între 1974 și 1983, Alteța Sa Regală activează ca cercetator în cadrul mai multor universități britanice, specializându-se în sociologie medicală și sănătate publică. Lucrează apoi pentru agenții din cadrul Națiunilor Unite, în special OMS și Fondul Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA). Proiecte sociale în domeniul sănătății publice în care se implică o poartă în toate colțurile lumii, în Africa și America Latină. Principesa ia astfel contact cu suferințele și neajunsurile comunităților defavorizate. Experiența aceasta va reprezenta începutul unui drum în slujba umanității, pe care îl urmează până astăzi.

După 12 ani petrecuți în Scoția, în 1983 se mută în Italia, la Roma, unde câștigă un post în cadrul Națiunilor Unite. Lucrează mai întâi în cadrul Organizației pentru Alimentație și Agricultură (FAO), unde se ocupă de probleme legate de dezvoltarea rurală. Trei ani mai târziu se alătură Fondului Internațional pentru Dezvoltarea Agriculturii (IFAD), unde se ocupă de relația cu organizațiile neguvernamentale și oferă asistență în strângerea de fonduri pentru programele IFAD. În august 1989, când devenea evident că ceva avea să se schimbe în sfârșit în Europa de Est, Principesa Margareta părăsește Organizația Națiunilor Unite pentru a se dărui cauzei României, lucrând alături de tatăl său”, scrie sursa citată.

 

 

ARTICOLE SIMILARE

TOP 10 cele mai tari filme porno

realitatea

Filme cu și despre mâncare la MTR

realitatea

SABINA, fetita cu tricolor – dezvaluiri!

Exclusiv Tabu: Oana Zăvoranu despre pițipoancele flămânde de la TV și nu numai…

realitatea

Ozana Barabancea, sexy dupa ce a slabit 40 de kg!

Ghici cine…

realitatea

1 comentariu

Scrie un comentariu