Tabu
Image default
LIFESTYLE

Cele mai importante avantaje și dezavantaje ale mobilierului din piele

Înainte de a cumpăra o canapea sau fotolii din piele, trebuie să vă puneți câteva întrebări: va funcționa bine cu decorul dvs., vă place materialul și sunteți cu adevărat pregătiți să faceți o investiție atât de mare?

Canapelele și fotoliile din piele sunt un clasic, dar designerii de interior au adesea o relație de dragoste-ură cu ele. De ce se întâmplă asta? În acest articol, o să vă povestim despre avantajele și dezavantajele unei canapelei sau unor fotolii din piele.

De ce sunt atât de populare canapelele și fotoliile din piele?

Alegerea unei canapele și a unor fotolii de înaltă calitate este foarte importantă. La urma urmei, acest tip de mobilier este o parte integrantă a oricărui living. Ca urmare, alegerea canapelei și a fotoliilor potrivite poate defini stilul general și aspectul camerei.

De fapt, canapeaua și fotoliile sunt o parte esențială a casei, în general. Ne oferă un loc unde să ne așezăm, să ne relaxăm și să ne bucurăm de o pauză, urmărind filme sau citind o carte preferată. A avea un loc în care vă simțiți confortabil vă permite să vă detașați complet de lumea exterioară.

Din punct de vedere stilistic, multe canapele și fotolii din piele au o senzație aproape atemporală, funcționând bine atât în ​​camerele clasice, cât și în cele mai contemporane. Această trăsătură le face un element care nu se demodează niciodată.

Pielea este incontestabil unul dintre cele mai bune materiale de pe piață. Naturală și de neegalat din punct de vedere al calității, pielea este puternică, rezistentă și are nevoie de o întreținere foarte redusă, pentru a-și păstra aspectul excelent. Pielea nu se uzează în timp, arătând la fel de bine ca ziua în care ați cumpărat-o, chiar și după ani și ani.

Investiția într-o canapea sau fotolii din piele este o investiție în calitate.

Varietate în modele

Canapelele și fotoliile din piele sunt disponibile într-o gamă întreagă de modele diferite. Să aruncăm o privire la câteva exemple:

  • Clasice: când vine vorba de canapele și fotolii în stil clasic, există unul, în special, de care trebuie să știți: Chesterfield. Elegant și sofisticat, a fost cândva un element de bază al caselor britanice. De asemenea, este completarea perfectă pentru birouri și holuri de hotel.
  • Minimaliste: în timp ce canapelele și fotoliile clasice vin de obicei în tonuri naturale (cum ar fi bejuri și maro), canapelele și fotoliile minimaliste vin într-o gamă întreagă de culori diferite. În plus, acestea prezintă de obicei linii drepte și modele destul de austere. Acestea funcționează excelent în camere în stil contemporan, monocromatice.
  • Rustice: desigur, nu putem uita unul dintre cele mai populare stiluri de decor de interior. Canapele și fotoliile rustice sunt grozave pentru a crea acea senzație caldă și familiară.

Curățenie și mentenanță

Canapelele și fotoliile din piele nu au nevoie de prea multă întreținere. Unii oameni cred că canapelele și fotoliile din piele au nevoie de o întreținere ridicată. Cu toate acestea, acest material respinge cu ușurință majoritatea murdăriei, ceea ce face ca întreținerea canapelei și a fotoliilor dvs. să fie cu adevărat simplă.

Pentru a îndepărta orice praf și petele recente, tot ce trebuie să faceți este să treceți peste canapele cu o cârpă umedă. Deoarece pielea nu este absorbantă, este de fapt foarte ușor de curățat.

Vă recomandăm să folosiți un produs de curățare a pielii de două ori pe an. Ideea este că vă va ajuta pielea să-și mențină strălucirea. Desigur, s-ar putea să observați, de asemenea, că trebuie să reparați mobilierul din piele din când în când, pe măsură ce îmbătrânește.

Dezavantajele canapelelor și fotoliilor din piele

  • Un preț ridicat: deoarece este un material atât de de înaltă calitate, canapelele și fotoliile din piele vin adesea la un preț mare. Ele pot fi, de fapt, de trei ori mai scumpe decât o canapea sau un fotoliu similar, într-un material diferit, cum ar fi catifeaua.
  • S-ar putea să cumpărați din greșeală o piesă de mobilier din piele sintetică, crezând că este din piele reală. Aceste imitații pot fi practic identice cu modelele din piele, dar tind să se uzeze mai repede. Cu toate acestea, acest lucru înseamnă că, în general, sunt mai ieftine.
  • Temperatura va avea un efect direct asupra mobilierului. Pielea nu reține căldura, astfel încât temperaturile reci vor face materialul să se răcească la atingere.
  • În ceea ce privește căldura, pielea rămâne de obicei la temperatura ambiantă. Ca urmare, vremea caldă poate face canapelele și fotoliile din piele să se simtă lipicioase și chiar vă pot face să transpirați mai mult decât de obicei.

Canapele și fotolii din piele: informații suplimentare

Cât de confortabilă va fi canapeaua sau fotoliile dvs. va depinde de perioada anului. Mai precis, temperatura va avea cel mai mare impact. Pentru a împiedica mobilierul să devină inconfortabil, puteți folosi huse sau pături. Cu toate acestea, materialul nu va fi la fel de vizibil și își va pierde o parte din funcția sa estetică.

Înainte de a efectua o achiziție, este important să cântăriți diferitele argumente pro și contra, să știți exact ce căutați într-o canapea sau fotolii, pentru ce le veți folosi și ce stil va funcționa cel mai bine pentru viața dvs.

ARTICOLE SIMILARE

Regim cu 1400 de calorii

Femeile au nevoie de două ori mai multe toalete decât bărbații, spun experții în domeniul sănătății

Andreea Damian

Iată ce restricții a pregătit CNSU pentru valul 5 al pandemiei!

Andreea Damian

Top 5: vedete care au murit într-o cameră de hotel

Cum bea bere HILARY CLINTON? Foto!

Cum ne ajută piperul negru în lupta cu kilogramele?

Scrie un comentariu