Tabu
Image default
PEOPLE Slider

Celebra cântăreață transgender Sophie a murit la doar 34 de ani. Colaborase cu Madonna și Lady Gaga

Cunoscuta cântăreaţă SOPHIE, producătoare muzicală, DJ şi colaboratoare a unor mari artişti, a murit sâmbătă, în în urma unui accident, în casa ei din Atena, relatează EFE, potrivit Agerpres.

Artista a murit după un accident, potrivit echipei sale, care a publicat un comunicat în care se cere respectarea intimităţii familiei şi a fanilor artistei.

„SOPHIE este o pionieră a noului sound, una dintre artistele cele mai influente din utimul deceniu. Nu doar pentru producţiile sale ingenioase şi creativitatea sa, ci şi prin vizibilitatea pe care a obţinut-o. Un simbol al eliberării”, se arată în comunicat.

SOPHIE a fost totodată o activistă energică în favoarea persoanelor transgen.

Născută şi educată la Glasgow (Scoţia), Sophie Xeon s-a menţinut într-un discret plan doi în industria muzicală în timp ce a realizat colaborări de succes cu artişti reputaţi ca Madonna – alături de care a compus în 2015 single-ul “Bitch I’m Madonna” -, Lady Gaga, Diplo, Charli XCX, sau Vince Staples.

În 2018, ea a lansat albumul său de debut marcat de identitatea sa transgen, “Oil of Every Pearl’s Un-Inside”, cu care a obţinut o nominalizare la premiile Grammy la categoria Cel mai bun album dance/electronic, care a avut o primire favorabilă atât din partea publicului cât şi a criticilor de specialitate.

ARTICOLE SIMILARE

Mesajele transmise de Lady Gaga şi Jennifer Lopez înainte de ceremonia de învestire a lui Joe Biden

Andreea Damian

Vezi care sunt destinatiile exotice de top pentru vara anului 2017

realitatea

Ce pierdere a suferit recent Giulia Nahmany

Tabu Tabu

O cântăreață faimoasă a dat lovitura. Va susține mai multe concerte la Las Vegas

Andreea Damian

De ce arăta așa bine Kate Middleton la nici 10 ore după naștere?

Andreea Damian

Roxen, reprezentanta României la Eurovision, a ajuns în atenția mass media internațională

Tabu Tabu

Scrie un comentariu