Tabu
PEOPLESlider

Cine era excentrica Iris Apfel? Icoana modei a murit la vârsta de 102 ani

Excentrica Iris Apfel, un simbol al modei din New York şi vedetă pe Instagram, a murit vineri, la vârsta de 102 ani, potrivit unui anunț pe contul său oficial de Instagram. 

„Iris Barrel Apfel, 29 august 1921 – 1 martie 2024”, este mesajul postat pe Instagram, însoţit de o fotografie cu ea îmbrăcată într-o rochie lungă cu model auriu şi ochelari mari negri. 

Autoproclamata „starletă geriatrică” din Queens semnase recent pentru o colecţie H&M, după mai multe colaborări, printre care Citroën, Magnum, Happy Socks, MAC, scrie Agerpres. 

Cu 2,9 milioane de urmăritori pe Instagram, ea continua să asiste la prezentările marilor creatori de modă şi defila cu imensul ei zâmbet roşu carmin în scaunul cu rotile. 

Apfel a atins apogeul faimei sale în anii 1980 și 1990, dar a fost o figură familiară la prezentările de modă de la Paris timp de peste o jumătate de secol.

De asemenea, a servit o serie de clienți celebri, printre care Greta Garbo și Estée Lauder.

Născută în 1921 într-o familie de evrei din Queens, New York, Iris Apfel a studiat istoria artei. În calitate de designer de interior, a participat la renovările Casei Albe pentru nouă preşedinţi, de la Harry Truman la Bill Clinton. 

Timp de zeci de ani, Iris Apfel a adunat o colecţie de haine de la cei mai mari designeri ai secolului XX, cu care a umplut două etaje ale apartamentului ei din Park Avenue. În 2005, Muzeul Met din New York a dedicat o retrospectivă garderobei sale. 

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

Lia Bugnar și Anghel Damian se iubesc deși îi despart 23 de ani! Cum a început povestea lor de dragoste

Tabu Tabu

Rochia din pânză a devenit piesa esențială în garderoba de vară a femeii

Andreea Damian

Statul european unde femeile cu sâni mici au, de fapt, un defect fizic

Andreea Damian

Modă de iarnă | 5 elemente de bază de purtat după vârsta de 50 de ani

Andreea Damian

Premiile MTV 2021 | Lista completă a câștigătorilor

Andreea Damian

Cele mai noi tendinte fashion ale anului 2018

realitatea

Scrie un comentariu