Tabu
Image default
BEAUTY

Ciudatul ritual de detoxifiere al lui Gwyneth Paltrow. Beneficiile sunt uriașe

Un videoclip intrigant postat de actriță pe contul ei de Instagram arată beneficiile periajului uscat pentru piele. Acest gest, care poate părea surprinzător, este de fapt o practică estetică recunoscută pentru proprietățile sale exfoliante, drenante și anticelulitice.

După cum știm, sfaturile de frumusețe și sănătate oferite de Gwyneth Paltrow nu reușesc să producă uimire. Actrița în vârstă de 49 de ani, care s-a convertit în industria cosmeticelor și a wellnessului prin lansarea platformei digitale Goop în 2008, s-a trezit deseori în mijlocul unor controverse din cauza practicilor ei ciudate (și uneori chiar considerate periculoase): ou de jad pentru a crește libidoul, saună vaginală pentru reglarea ciclului menstrual, clisma de cafea pentru curățarea colonului, autocolante pentru piele din material NASA pentru costum spațial care ar trebui să stabilească „echilibrul intern.” Medicii i-au condamnat ritualurile uimitoare și au tras un semnal de alară asupra faptelor lor rele. Cu toate acestea, ultimul ei sfat de frumusețe este deosebit de benefic.

Este vorba despre periajul uscat al pielii care detoxifiază corpul. „Am început să fac cure de detoxifiere în anii 90 și nu m-am oprit niciodată. Cred că le-am încercat pe toate”, spune actrița în legenda unui videoclip în care apare fără machiaj, periându-și brațele. „Îmi place de fapt acel sentiment de a oferi organismului o pauză de la alcool, lactate, gluten și prăjeli. Anumite purificări sunt mai greu de făcut”, recunoaște ea, precizând că „nu pare o pedeapsă” pentru toate acestea, potrivit ei.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Gwyneth Paltrow (@gwynethpaltrow)

O tehnică în vogă

Principalul beneficiu al periajului uscat „este exfolierea sa blândă. Stimulează circulația limfei pentru a elimina toxinele. Este un întăritor grozav pentru apărarea imunitară și ajută, de asemenea, la combaterea celulitei”, confirmă Nelly Pelissier-Hermitte, estetician citat de Madame Figaro. Deoarece „vom activa circulația sanguină și limfatică, vei avea pielea mult mai moale și mai fină, precum și picioarele mult mai deschise”.

Metoda implică periajul pielii pentru a atrage limfa către ganglioni și pentru a elimina toxinele. Instrucțiuni: „La început, fă-o foarte ușor, apoi poți apăsa puțin mai tare. Începeți cu vârful degetelor și pieriați până la axile. Apoi, periați gâtul în jos, pentru a reda strălucirea feței. Faceți mișcări circulare în jurul pieptului, deplasându-vă în sus spre ganglionii limfatici de la axile. Pe stomac, periați în sensul acelor de ceasornic în jurul buricului”, recomandă expertul.

Este, de asemenea, o tehnică eficientă de a lupta împotriva senzațiilor de coajă de portocală și de picioare grele. „Începe de la capete, de jos în sus. Începeți de la degetele de la picioare spre genunchi, însoțind limfa până la fosa poplitee (partea din spate a genunchiului). Periați sub genunchi, pe tibie. Apoi, de la genunchi până în interiorul zonei inghinale. Periați întregul picior la spate, aducând limfa înapoi în zona inghinală”, ne sfătuiește Nelly Pelissier-Hermitte.

ARTICOLE SIMILARE

Stilist de gene: „Dacă extensiile nu sunt aplicate corect, riști să rămâi fără genele naturale”

Oana

Îngrijirea pielii atopice, afecțiunea care afectează tot mai mulți copii și adulți

Andreea Damian

5 mituri demontate despre chirurgia estetica

Beautik te așteaptă cu surprize până în 8 martie

realitatea

Tantation, salon de bronzare și modă

realitatea

6 uleiuri naturale care estompează ridurile fine

Andreea Damian

Scrie un comentariu