Tabu
FASHION

Criza sanitară și haute couture: cum se vor desfășura paradele de modă în 2022?

Giorgio Armani a renunțat să-și prezinte colecțiile pentru bărbați și haute couture. O decizie care pune la îndoială desfășurarea săptămânii haute couture la Paris, care începe luni, 24 ianuarie.

Anunțul are un aer de déjà vu. Confruntat cu creșterea cazurilor de Covid-19 în Europa, designerul de modă italian Giorgio Armani își anulează paradele programate atât pentru Săptămâna Modei de la Milano, cât și la Paris, în timpul Săptămâna haute couture primăvară-vară 2022, aceasta din urmă programată în perioada 24-27 ianuarie. O decizie „luată cu mare regret și după o atenție analizată în lumina înrăutățirii situației epidemiologice”, se precizează într-un comunicat.

Armani este astfel unul dintre primele branduri care renunță să-și prezinte colecția în public în ajunul spectacolelor bărbătești și haute couture, așa cum era deja cazul în februarie 2020, la începutul pandemiei. Dacă la momentul respectiv casa italiană trecuse la o prezentare virtuală a colecției, de data aceasta, nu va fi cazul.

Totuși, anularea paradelor Armani este până în prezent singura înregistrată în calendarul paradelor pariziene. Federația Haute Couture și Mode (FHCM) confirmă continuarea Săptămânii Modei pentru bărbați și a Săptămânii Haute Couture, lăsând caselor alegerea de a defila față în față sau de a-și prezenta colecția digital.

„Calendarul oficial va fi publicat vineri sau luni”, a precizat FHCM, care precizează că are în vedere un protocol sanitar în conformitate cu măsurile guvernamentale în cazurile în care paradele față în față vor fi bine întreținute. Din 3 ianuarie și pentru o perioadă de trei săptămâni, este posibilă cazarea a 2.000 de persoane în interior și 5.000 în aer liber, cu condiția ca participanții să aibă certificat de vaccinare și să existe o distanță de minim 1 metru între două persoane care poartă mască.

ARTICOLE SIMILARE

Lansare la apa

realitatea

TOMMY HILFIGER LANSEAZA COLECTIA DE TOAMNA 2014 ‚‚TECH TRADITION’’

Kate Moss in Vogue Italia din decembrie

realitatea

Cutezătoarele, târg vintage și schimb de haine

realitatea

Un tatuaj Chanel, vă rog

realitatea

Azzaro Toamnă / Iarnă 2012-2013

realitatea

Scrie un comentariu