Home > Lifestyle > culinar tabu > CULINAR TABU: Pui cu unt și migdale

CULINAR TABU: Pui cu unt și migdale

INGREDIENTE:
– 1 kg piept de pui dezosat
– 1 pachet de unt
– 100 grame migdale pisate
– o mână de boabe de mazăre (astea sunt mai mult pentru aspect)
– 300 mililitri vin alb demisec
– 600 mililitri supă de pui sau legume
– 1 lămâie
– 1 kg cartofi
– o legătură pătrunjel proaspăt
– busuioc
– sare
– piper

PASUL 1. Tăiați pieptul de pui în cubulețe.

PASUL 2.
Puneți untul la topit într-o tigaie. Neapărat la foc mic. Când untul este complet topit adăugați puiul și lăsați-l la călit, tot la foc mic, între 7 și 10 minute. Nu mai mult, pentru că untul se arde destul de repede.

PASUL 4. Adăugați vinul și migdalele pisate. Lăsați totul pe foc pentru 15 minute. Apoi adăugați 200 de mililitri de supă și mențineți totul pe foc încă vreo 20 de minute. Opriți focul.

PASUL 5. Pasul ăsta durează ceva mai mult, adică între 5 și 7 ore, în funcție de câtă răbdare aveți. Ce trebuie să faceți! Lăsați toate ingredientele folosite mai sus până se răcesc complet, apoi puneți totul în frigider cel puțin 4 ore ca să se îmbine gusturile.

PASUL 6.
După cele 4 ore (minim) scoateți ingredientele din frigider și puneți-le într-o tavă în care adăugați cartofii tăiați pe jumatate. Nu vă îngrijorați dacă amestecul din frigider aste foarte consistent. E doar untul care a revenit la starea de dinainte de topire. Adăugați supa rămasă, mazărea și lămâia tăiată felii, presărați puuuuțin bususioc peste și puneți totul la cuptor pentru 90 de minute. La foc mediu spre mic. Plus sare și piper după gust. În cazul în care supa scade foarte repede, puteți să adăugați apă.

PASUL 7. Scoateți tava din cuptor și puneți pătrunjel tocat mărunt-mărunt peste pui și cartofi.

PASUL 8. Gata! Poftă TABUnă!

Untul Président pentru gusturi alese
 

Untul este un produs lactat obținut prin agitarea smântânii, a laptelui proaspăt sau fermentat, foarte des întâlnit în bucătăriile din întreaga lume, în special în cea franțuzească. Untul franțuzesc Président este cunoscut în întreaga lume ca fiind un produs de calitate înaltă, cu cel mai bun gust.
Untul Président este un produs ce îmbină într-o rețetă unică, experiența franceză cu ingredientele de foarte bună calitate. Untul Président este produs în Franța, în inima regiunii Normandia. Pentru a garanta și a păstra calitatea cea mai bună, Président selecționează riguros cele mai bune ingrediente. Untul Président este un produs natural, nu conține aditivi, este pasteurizat doar pentru o cât mai bună conservare.

În untul Président fiecare consumator descoperă gustul perfect, rafinat al untului obținut după o rețetă originală, recomandată de experții francezi. Untul, acest ingredient savuros consumat zilnic în multe părți ale lumii, are multe secrete, dar și modalități
simple de a fi consumat: este delicios tartinat pe o felie de pâine, sub formă de sosuri cremoase și consistente (cu lămâie), își păstrează culoarea și textura atunci când este folosit la gătit, dă o textură moale aluaturilor, atunci când este folosit ca ingredient în produsele de patiserie și creme.
Este un produs ușor digerabil datorită acizilor grași care sunt absorbiți de organism foarte ușor. Conform dieteticienilor, coeficientul său de digestibilitate este de 97%. Untul este sursă de vitamina A. Aceasta este indispensabilă în procesul de creștere, are acțiune benefică asupra văzului, protejează organismul împotriva infecțiilor, a poluării și fumului de țigară, redă strălucirea părului și a pielii. Vitamina A mai este denumită și vitamina frumuseții. De asemenea este sursă de vitamina
E, care protejează membranele celulare și Vitamina D, indispensabilă metabolismului.

Pentru cei care urmează anumite diete alimentare, trebuie menționat că untul conține mai puține calorii decât uleiul și margarina, între 0,24% și 0,28% colesterol la 100g de unt, adică mult mai puțin decât gălbenușul de ou, ficat sau creier.

Mod de prezentare

• Unt clasic Président 82% grăsime, în folie de aluminiu
Este un produs cu onctuozitate ridicată, foarte ușor de tartinat și foarte bogat în arome. Ambalajul deosebit din folie de aluminiu care nu se rupe păstrează nealterate prospețimea, aroma și gustul untului Président și permite deschiderea și închiderea cu ușurință a pachetului după fiecare utilizare.

• Unt light Président 40% grăsime, în caserolă
Produs unic pe piața românească datorită conținutului scăzut de grăsime ( 40%) este preferat în diferite diete pentru conținutul în calorii de 2 ori mai scăzut decât alte produse din categorie.

Practică și elegantă, caserola de unt light Président 40% grăsime, păstrează timp îndelungat calitățile untului datorită ambalajului său protector în 3 straturi care nu lasă să pătrundă lumina sau aerul. Este ușor tartinabil.
Poate fi utilizat și pentru gătit.

Articole asemanatoare
Miel grecesc – RETETA de friptura la cuptor
CULINAR TABU: Supă de alune cu usturoi
Pui cu miere și muștar la grătar
CULINAR TABU: Supă rece de dovlecei

Loading...

Comenteaza acest articol

CULINAR TABU: Pui cu unt și migdale

by realitatea   3 min
0