Tabu
Image default
LIFE & LOVE Slider

Cum afectează căldura libidoul și sexualitatea

Când temperaturile sunt prea ridicate, libidoul, de cele mai multe ori, este afectat. Dacă unii adoră să facă sex pe caniculă, pe acorduri de muzică, pentru alții, temperaturile ridicate sunt prohibitive.

Potrivit unui sondaj Opinion Way publicat în iunie 2019, aproape unul din doi oameni suferă o scădere a libidoului în timpul sezonului estival, din cauza creșterii mercurului din termometre. Terapeutul sexual Claire Alquier explică modul în care căldura influențează dorința și relațiile sexuale.

Sexul necesită efort și oferă și mai multă căldură

Afară e prea cald, suntem transpirați și probabil nu ne mai stă gândul la sex. Căutăm moduri să scăpăm de căldură și să ne răcorim. În timp ce transpirația poate entuziasma unele femei, altele nu vor dori să se dăruiască partenerului, deoarece actul sexual va necesita efort și va oferi și mai multă căldură.

Avem, de asemenea, o mulțime de concepții greșite despre transpirație, cum ar fi faptul că suntem murdari și poate face partenerul să se simtă prost. Fără aceste prejudecăți, am putea fi mai dornici, poate, să facem sex într-o zi călduroasă. În cele din urmă, contextul general ne afectează libidoul și energia sexuală.

Când sunt 38 de grade în oraș, biroul și metroul nu sunt dotate cu aer condiționat și am avut întâlniri dificile, vă puteți imagina că nu aveți chef de sex când ajungeți acasă.

Mai mult sex vara?

Cu toate acestea, suntem obișnuiți să credem că facem dragoste mai mult vara. Perioada este sinonimă cu vacanța și relaxarea. Când suntem odihniți, avem mai mult timp să facem sex. Pe măsură ce soarele strălucește mai tare și zilele devin mai lungi, vom fi, de asemenea, mai înclinați să ieșim și să facem activități în aer liber, să petrecem momente plăcute cu prietenii și/sau cu partenerul nostru.

Nu trebuie să uităm că dorința rezultă în special din relația noastră cu plăcerea în general. Când avem un comportament dezinhibat, se simte în libidou. Dimpotrivă, dacă ne simțim vinovați imediat ce cedăm unei dorințe sau că ne opunem acesteia, aceasta se va reflecta în intimitate. Și apoi vara, relația cu corpul se schimbă, purtăm mai puține haine. Există un întreg pachet de factori care hrănesc energia sexuală.

ARTICOLE SIMILARE

Veşti bune pentru fanii Matrix: revine pe marele ecran

Andreea Damian

Mema cu iubitul distras este sexistă a decis autoritatea de supraveghere a publicității din Suedia

realitatea

Cum arată fiica lui Nick de la N&D. Andreea are 14 ani și este foarte frumoasă!

Andreea Damian

Campania de plantare a copacilor de pe YouTube a strâns peste 8 mil. $ în mai puțin de o săptămână

Andreea Damian

RIP Chris Cornell! Solistul de la Soundgarden si Audioslave a murit ieri!

realitatea

The Wheel of Time, replica celor de la Amazon la popularul Game of Thrones

Andreea Damian

Scrie un comentariu