Tabu
Image default
LIFESTYLE

Cum alegem cel mai frumos cadou pentru copilul nostru?

Se apropie ziua cea mai frumoasă, ziua pe care orice copil o așteaptă cu nerăbdare – ziua lui de naștere. Orice copil știe că de ziua lui primește cadouri și de aceea acordă o importanță deosebită zilei când toți cei dragi îi sunt alături și îi fac surprize minunate. Se înțelege că ,,ardeˮ de nerăbdare în așteptarea momentului când va primi cadourile mult dorite. Înainte cu puțin timp de această zi, întreaga atenție a părinților se îndreaptă asupra copilului lor, în direcția alegerii unui cadou potrivit vârstei pe care o are și pe placul său.

Părinții nu trebuie să uite de cel mai important lucru pentru copilul lor – să-i acorde cât mai multă atenție. Jocurile și jucăriile au un rol însemnat în viața copilului, în ceea ce îi trebuie deoarece, pentru a fi fericit el are nevoie de divertisment. Cu ajutorul jocurilor și al jucăriilor un copil este educat corespunzător, își dezvoltă anumite abilități, gândirea creatoare, memoria, atenția, capacitatea de concentrare și își formează multe îndemânări. Specialiștii recomandă pentru copii alegerea unor cadouri care să fie potrivite vârstei lor. Ei se referă la faptul că părinții ar trebui să cumpere jucării care să solicite imaginația copilului.

Este foarte important ca părinții să acorde o importanță deosebită acestor aspecte care au rol în trebuințele de bază ale copilului. Alegerea jucăriilor nu se face oricum, de exemplu pentru copiii mici sunt recomandate acele cuburi pentru construcții sau jocurile de rol, care ajută în formarea unor priceperi a celor mici și în obținerea unor noi cunoștințe de către ei. Dacă vârsta copiilor este un pic mai mare, sunt recomandate jucăriile ce cuprind diverse piese detașabile și care se pot asambla realizând combinații interesante, precum sunt: blocurile colorate de construit, bormașina magică – atelier de construit modele, bormașina magică – construiește camionul, etc.

Uneori astfel de jucării pentru copiii de grădiniță pot fi distractive chiar și pentru părinți. Cu prilejul zilei de naștere un copil foarte mic poate primi cadouri care sunt pe gustul său, care îl pot acapara în întregime și distra, precum sunt: jucăriile din lemn, jucăriile din pluș, jucăriile educative, corturile pentru joacă, figurinele, și alte tipuri de jucării care se pot cumpăra oricând foarte ușor de pe Internet, din magazinul online  www.KidoStore.ro, care comercializează tot felul de produse pentru divertismentul copiilor. Pe acest site se pot găsi și articole pentru bebeluși,  scaune auto, cărucioare pentru copii, produse de puericultură, costume de carnaval, etc.

Jocurile de tip static sunt cadouri perfecte pentru copii deoarece le dezvoltă capacitatea intelectuală. Pentru o dezvoltare fizică a celor mici ar trebui cumpărate și cadouri de alt fel – jocuri de mișcare. Se pot alege leagăne și balansoare, căsuțe și spații de joacă, trotinete, triciclete, biciclete, vehicule cu sau fără pedale, mașinuțe electrice, tobogane, leagăne, jocuri de iarnă, dar și alte produse care determină copilul să se joace afară, să facă mișcare și să se distreze foarte mult.

Dacă se optează pentru astfel de jocuri este obligatoriu ca părintele să fie atent la copil, să aibă grijă de el tot timpul, să-i supravegheze mișcările mai ales dacă acesta este destul de mic și neastâmpărat, deoarece el poate fi atât de entuziasmat să se joace încât poate ajunge să-și forțeze limitele fiziologice, să obosească, să se împiedice și să se lovească. Specialiștii în educația copiilor consideră bicicleta, patinele și săniuța, ca fiind cele mai potrivite cadouri pentru preșcolari deoarece îi ajută în educarea și dezvoltarea lor fizică.

Copilul trebuie să-și dezvolte și capacitatea de a se integra într-un grup social, de exemplu așa va fi atunci când va merge la grădiniță sau la școală. Pentru aceasta este bine să primească un cadou pe care îl va folosi împreună cu alți copii, și care poate fi un joc ce implică participarea mai multor copii. Astfel de cadouri pot fi jocurile de societate – Monopoly, Cărțile de joc, Joc Ringo Flamingo, Joc Bora Bora, etc. Toate acestea îl ajută să se integreze într-un grup de copii și să își dezvolte spiritul de competiție și inițiativă.

 

Pentru copiii care adoră să se joace în nisip sunt indicate acele cadouri atractive pentru aer liber: basculantă, camion, buldozer, bucătărie picnic pentru plajă, găletușă pentru nisip, cort, cutii pentru nisip și altele. Jucăriile muzicale sunt de asemenea iubite de copii și de ziua lor un cadou minunat ar putea fi un instrument muzical, ce ajută în descoperirea unor talente ale celor mici: o chitară, un acordeon, o baterie și set de tobe, o chitară din lemn și altele.

Pentru părinții care nu au răbdare să meargă la cumpărături prin supermarket sau mall le recomand să cumpere jucării online, spre exemplu pot vedea oferta și gama variată de jocuri și  jucării care se comercializează pe site-ul KidoStore.ro pentru care există un link către pagina de Facebook, special realizată pentru cei interesați de acest magazin.

ARTICOLE SIMILARE

După ce A FOST ASPRU CRITICAT, Răzvan Ciobanu DĂ EXPLICAŢII cu privire la ROCHIA Oanei Roman

realitatea

Horia Brenciu S-A ÎMBOGĂŢIT DINTR-UN SINGUR CONCERT. Artistul A CÂŞTIGAT O AVERE

Cum să ne păstrăm prietenii

realitatea

Când expiră banii de pe cardul de energie – iată termenul de valabilitate

Andreea Damian

Soft de inteligență artificială, prea periculos pentru a fi făcut public, spun creatorii săi

Andreea Damian

Călătorind ca femeie singură în Dubai – sfaturi de siguranță și experiențe de neratat

Tabu Tabu

Scrie un comentariu