Home > Lifestyle > Cum alegem jucarii potrivite pentru cei mici

Cum alegem jucarii potrivite pentru cei mici

Alegerea unei jucarii potrivite pentru copil este o provocare, de multe ori chiar destul de grea pentru parinti. Stim cu totii cum rafturile magazinelor sunt pline de tot felul de jucarii care ii atrag pe cei mici, jucarii care se pot dovedi uneori educative si alteori nu. Trebuie sa recunoastem ca slalomul printre jucarii tinand cont de nevoile dar si de dorintele celor mici, ofertele din reclame si celelalte “tentatii” reprezinta un sport cu adevarat demn de olimpiada.

Jucariile sunt o modalitate ideala de a dezvolta creativitatea copilului. De asemenea, desi multi parinti cred ca toate jucariile sunt tentante pentru cei mici, exista anumite jucarii care nu atrag in nici un fel atentia copilului. Cele mai bune jucarii pentru dezvoltarea copilului sunt cele multifunctionale, care pot stimuli imaginatia, creativitatea, dorinta de a rezolva enigma. Iata care sunt jucariile care atrag cel mai mult atentia copilului si care sunt recomandate de catre specialistii baby-universe.ro:

  • Cuburile sunt unele dintre cele mai bune recomandari ale specialistilor deoarece copilul se poate folosi de ele pentru a construi un turn, pentru a se preface ca vorbeste la telefon, tinand in mana una dintre piese. De asemenea, cuburile sunt foarte atractive pentru cei mici pentru ca implica deplasare fizica, lucru care ii ajuta la dezvoltarea fizica.
  • Mingile sunt si ele foarte atractive pentru cei mici pentru ca ii determina pe cei mici sa se miste, sa sara, sa se rostogoleasca. De asemenea, ele pot fi tinute in mana, pot fi aruncate sau pot fi obiectul unor jocuri interesante pentru cei mici.
  • Cutiile de carton pot fi si ele folosite in mai multe moduri, incepand de la rafturi, pana la masini, barci, cuptoare sau barci sau case pentru papusi. Ultima moda sunt carucioarele pentru papusi.
  • Lucrurile de papetarie sunt si ele interesante pentru cei mici, astfel ca hartia colorata, creioanele colorate, markerele, hartia colorata sau creta pot functiona foarte bine, atat pentru dezvoltarea fizica, cat si pentru dezvoltarea psihica a celui mic.
  • Jucariile de plus sunt o alegere buna deoarece sunt de cele mai multe ori inofensive. Trebuie insa sa avem grija la elementele ce se pot desprinde si pot fi inghitite de cei mici.

Inainte de a alege jucariile ar fi bine sa consulti etichetele deoarece multe dintre jucarii au pe eticheta trecuta varsta copiilor carora le sunt destinate. Acest amanunt va fi de mare ajutor si te va ajuta sa faci cea mai buna alegere.

Trebuie sa tii cont si de faptul ca cea mai interesanta jucarie, dar si cel mai demn partener de joaca este un membru al familiei sau un alt adult. Copilul va fi foarte incantat sa ii asculte vocea sau sa priveasca mimica si va fi fascinat de acest lucru. De asemenea, copilului ii va face o deosebita placere sa stea cu tine sau sa foloseasca o jucarie muzicala.

Sigur ca micutul va fi atras si de jucarii pe care tu nu le consideri potrivite pentru el. De exemplu, o mare parte a parintilor nu accepta jucariile care imita armele sau care implica violenta. Astfel, tu, ca si parinte,  trebuie sa stii sa controlezi cat mai bine situatia.

Articole asemanatoare
adriana trandafir
Ce fiică mare are Adriana Trandafir! Prin ce dramă a trecut actrița
Minorele din Teleorman care au fost umilite sunt singure pe lume și tocmai și-au mai luat o palmă
Familia în 2050: pântece artificial și copii proiectați cu cât mai multe calități la alegere
Ghid pentru oferirea cadourilor destinate copiilor mici – nu arunca banii pe prostii

Comenteaza acest articol

Cum alegem jucarii potrivite pentru cei mici

by realitatea   2 min
0