Tabu
HEALTH

Cum obții siropul de ridiche neagră, remediul popular pentru răceală

Siropul de ridiche neagră este considerat un leac pentru durerea în gât și tuse, fiind preparat mai ales în mănăstiri, de preoții care îi cunosc foarte bine efectele.

Bogată în fibre, vitamine și săruri minerale, precum potasiu, magneziu, calciu, fosfor, fier, zinc, siliciu, sulf și seleniu, ridichea neagră este ideală pentru ameliorarea simptomelor cauzate de răceală, iar efectele sale benefice nu se opresc aici, fiind de ajutor și pentru stimularea ficatului, scăderea colesterolului sau îmbunătățirea digestiei.

Totuși, în trecut, ridichea neagră era adesea folosită de străbunici pentru prepararea unui leac împotriva răcelii.

Mod de preparare

Siropul este foarte ușor de obținut. Se spală bine o ridiche și se taie parte superioară, ca un capac. Cu ajutorul unui cuțit, se face în interior o scobitură, prin îndepărtarea miezului. După îndepărtarea miezului, se adaugă, în golul creat, miere.

Mierea nu trebuie să fie adăugată până când golul este umplut complet, ci parțial, deoarece acesta va fi completat de seva de la ridiche.

Siropul se lasă la macerat peste noapte, timp în care mierea se va combina cu zeama atât de bogată în proprietăți de la ridiche.

A doua zi, siropul se transferă în recipiente din sticlă și se păstrează în frigider, urmând să se consume o linguriță de trei ori pe zi.

Sursa: Tabu.RO

ARTICOLE SIMILARE

Cum poate fi tratată depresia fără medicamente?

Andreea Damian

A băut această băutură, în fiecare dimineață, pe stomacul gol. Rezultatele au fost incredibile

Andreea Damian

10 plante de purificare a aerului pe care trebuie să le ai în casă dacă suferi de alergii

Andreea Damian

Ce sa NU faci la sala

realitatea

Vaccinul anti-Covid | De ce nu experimentăm cu toții aceleași reacții adverse

Andreea Damian

Cum îți pune ora de vară sănătatea în pericol

Andreea Damian

Scrie un comentariu