Tabu
HEALTH

A băut această băutură, în fiecare dimineață, pe stomacul gol. Rezultatele au fost incredibile

Turmericul este unul dintre cele mai populare condimente cu foarte multe beneficii pentru starea ta de sănătate. Utilizat adesea în bucătăria indiană, acest praf galben este un antiinflamator natural care îmbunătățește digestia, ameliorează durerile articulare și previne bolile de inimă.

După ce a aflat de beneficiile turmericului, o tânără antrenoare de fitness din Statele Unite a decis să încerce pe pielea ei un amestec pe bază de turmeric și să observe cu ochii ei rezultatele.

Tânăra a amestecat o lingură de turmeric cu un ardei negru proaspăt, pasat, sucul de la jumătate de lămâie și o lingură de suc de cocos, peste care a adăugat o lingură de ulei de cocos pentru o mai bună absorbție. Acest amestec l-a consumat în fiecare zi, timp de o săptămână. Femeia a postat în fiecare zi pe pagina sa de socializare, sub forma unui jurnal, reacțiile organismului său.

Are efect laxativ și diuretic

“Nu prea am simțit schimbări majore în primele două zile, dar cam la jumătatea săptămânii, am observat o modificare în ceea ce privește digestia. Mergeam la baie de două sau trei ori pe zi și urinam de două ori mai des decât înainte. Mă simțeam de parcă mă aflam în timpul unei cure de detoxifiere. Nimic altceva în stilul meu de viață nu s-a schimbat în această săptămână, așa că sunt sigură că amestecul pe bază de turmeric este responsabil pentru aceste modificări”, a mărturisit tânăra.

Are un gust foarte puternic

“Îmi place să gătesc cu turmeric, dar am decis ca în această săptămână să renunț să îl mai adaug în mâncare. Consumul acestui amestec a fost o tortură pentru mine. Turmeric are o aromă destul de puternică, iar în combinație cu ardeiul negru și cu sucul de cocos, turmericul devine de neingerat. După ce consumam amestecul luam o lingură de unt de arahide sau o ceașcă de iaurt.”, a continuat ea.

Oferă un boost de energie

“După prima jumătate a săptămânii, mă trezeam mai devreme în fiecare dimineață. Nu știu dacă acest lucrur se datora plimbărilor matinale până la baie, dar oricare ar fi fost motivul, aveam mai multă energie. See spune că turmericul stimulează serotonina și dopamina, hormoni care îmi dădeau o dispoziție mai bună în fiecare dimineață.”, a completat femeia.

Activitatea fizică a fost mai puțin obositoare

“Aceasta a fost cu siguranță cea mai bună parte a experimentului meu cu turmeric. Beneficiile antiinflamatorii ale turmericului m-au ajutat să îmi fac antrenamentele mult mai repede. Am avut ședință deosebit de solicitantă la un moment dat în timpul săptămânii, dar am observat că această durere a dispărut mult mai repede decât de obicei. Parcă mușchii mei deveneau din ce în ce mai puternici”, a mai spus tânăra.

Arsuri stomacale

„În timpul experimentului am încetat să mai mănânc după ora 16.00. În două din cele 7 zile mi-am luat “doza” seara târziu, înainte să merg la culcare. A fost o greșeală. M-am trezit cu o durere îngrozitoare de burtă și foarte balonată. Durerea dispărea doar după ce luam micul dejun. Dar cu siguranță aș repeta experiența, însă nu în viitorul apropiat”, a încheiat tânăra.

 

 

 

ARTICOLE SIMILARE

Efectele negative neașteptate pe care izolarea socială le are asupra sănătății

Andreea Damian

Top 5 diete ușor de urmat în 2022

Andreea Damian

EPIDEMIE de RUJEOLĂ în România. Cum te poți proteja de această afecțiune contagioasă

Andreea Damian

Sănătatea inimii: 7 alimente pe care cardiologii le includ întotdeauna pe lista de cumpărături

Andreea Damian

Trucul de un minut care mă ajută să fac față stresului

Andreea Damian

Motivele pentru care uneori ne trezim cu brațele amorțite

Andreea Damian

Scrie un comentariu