Tabu
HEALTHSlider

Șapte reguli ușor de urmat pentru a trăi mai bine și a-ți prelungi speranța de viață

Experții în „longevitate” spun că doar câteva acțiuni simple pot schimba totul: cu alte cuvinte vom rămâne sănătăși și ne prelungi speranța de viață.

Merită adoptate anumite obiceiuri pentru a trăi mai bine și mai mult, indiferent dacă aveți 20 sau 60 de ani. Nu este niciodată prea târziu să introduci noi comportamente și să profitați de beneficiile lor.

Fără toxine

Eliminați alcoolul, tutunul și drogurile. „Aceste substanțe toxice sunt acceleratoare ale îmbătrânirii. Au o acțiune pro-inflamatorie, adică declanșează o așa-numită inflamație, care nu este vizibilă imediat, se instalează în organism și permite dezvoltarea rapidă a bolilor cronice. Ele sunt prima cauză de scădere a speranței de viață”, explică Pascal Douek, nutriționist citat de Madame Le Figaro.

Reduceți consumul de zahăr și mâncați legume

Majoritatea zaharurilor pe care le consumăm conțin „calorii goale, adică sunt compuse doar din glucoză și nu furnizează vitamine sau micronutrienți organismului”, precizează Pascal Douek. Putem reduce consumul cu 50%. Adoptarea unei diete mediteraneane ar fi ideală, deoarece îndeplinește toate criteriile în termeni de sănătate și longevitate. Consumă fructe și legume, cereale integrale, nuci, pește și carne albă, și elimină, de asemenea, toate alimentele ultraprocesate.

Mișcare

Plimbă-ți câinele, mergi la cumpărături, grădinărește. Aceste activități pe care le poți face în fiecare zi sunt toate modalități de a trăi mai bine și mai mult. „Un stil de viață sedentar provoacă leziuni colosale organismului, este un generator de inflamații și un adevărat accelerator al îmbătrânirii. Important este să nu stai așezat câteva ore la rând”, avertizează Pascal Douek.

Stilul de viață sedentar provoacă leziuni colosale corpului.

PASCAL DOUEK

Activitatea fizică este esențială. 30 de minute de mers pe jos activ în fiecare zi sunt suficiente. Pentru ca beneficiile asupra corpului, inimii și creierului să fie eficiente, ritmul cardiac trebuie să crească, trebuie să existe un angajament fizic real. În același timp, este important să construim mușchi, în special pentru a lupta împotriva sarcopeniei, a pierderii masei musculare.

Aveți grijă de creier

Tratarea creierului vă permite să aveți o bună calitate a vieții și vă asigură o viață mai lungă. Practicarea meditației, muzica sau învățarea unei limbi străine sunt toate acțiuni eficiente. Cuvintele încrucișate și jocurile de cărți stimulează creierul. „Creierul poate fi comparat cu un mușchi: cu cât îl antrenăm mai mult, cu atât este mai mare rezerva cognitivă și cu atât mai mult ne protejăm împotriva apariției bolilor neurodegenerative”, subliniază medicul Pascal Douek.

Mențineți relații

Întâlniți-vă cu prietenii, ieșiți la o plimbare împreună, vizitați-i pe cei dragi. Criza de sănătate ne amintește în fiecare zi cât de importante sunt relațiile noastre sociale pentru moral, iar medicii o confirmă. Stresul și singurătatea sunt factori de risc pentru apariția bolilor cardiovasculare. Relațiile sexuale sunt, de asemenea, foarte importante, indiferent de vârstă.

Somn

Dormiți cel puțin opt ore pe noapte, evitați să folosiți gadgeturile pe timp de noapte dar și să faceți exercițiile fizice înainte de culcare. somnul mai presus de toate un moment de reparații, atât muscular, cardiac, cât și cerebral. Când nu dormi, îți privezi corpul de această reparație.

Rămâneți pozitivi

A vedea jumătatea plină a paharului este o modalitate bună de a-ți face viața mai ușoară și de a trăi mai mult. Acest lucru reduce stresul, dar ne face și mai entuziasmați de tot felul de lucruri.

ARTICOLE SIMILARE

Alexia Eram, fiica Andreei Esca, de urgență la spital

Tabu Tabu

Prințesa Urbană părăsește România definitiv. Care este motivul plecării ei – VIDEO

Andreea Damian

De ce spațiul cosmic afectează diferit femeile și bărbații

Andreea Damian

Alimentul la care Nea Mărin a renunţat de 20 de ani şi pare că a întinerit

Andreea Damian

Ce mănâncă familia regală britanică în ziua de Crăciun

Andreea Damian

Medicament popular în România, retras de pe piață

Andreea Damian

Scrie un comentariu