Tabu
Image default
BEAUTY

Cum să ai mâini de invidiat

Vara, întregul nostru corp suferă din pricina temperaturilor ridicate și a razelor de soare. Mâinile, cartea noastră de vizită, nu fac o excepție așa că trebuie sa le acordăm și lor atenția cuvenită.

Nu trebuie uitat și faptul că mâinile sunt agresate de detergenți, praf sau microbi. Iată câteva sfaturi utile pe care le putem urma acasă, fără a cheltui sume costisitoare, pentru a trece mai ușor și cu mai puține probleme peste zilele de vară.

Hidratează-ți mâinile chiar și când speli vasele. Adaugă o linguriță de ulei de migdale în apa de vase. Apa îți va catifela pielea uscată, în timp ce uleiul va hrăni și închide zonele vătămate.

Exfoliază pielea moartă cu o soluție din sare de mare cu lămâie. Folosește o periuță de dinți veche și fă acest ritual de două ori pe săptămână pentru a-ți revigora mâinile și pentru a înlătura decolorarea.

Spală-te bine pe mâini cu apă călduță, apoi, freacă-le repede folosind o cârpă mai aspră. În timp ce pielea este puțin umedă și sensibilă, aplică un amestec de o lingură de miere și una de ulei de măsline.

Pune-ți mâinile în doua pungi mici de plastic, apoi într-o pereche de mănuși de bumbac; dacă nu ai mănuși, folosește două prosopele mai pufoase, pe care să le înfășori bine pe mâini. Relaxează-te 15 minute; căldura ajută amestecul aplicat să pătrundă mai repede în piele, iar întreg procesul este asemănător tratamentului cu parafină.

Încă un pas și gata! Încălzește o cană de lapte la cuptorul cu microunde timp de 30 sec, în care să te bălăcești (sau în funcție de cât de repede se încălzește, dar ai grijă să nu fie fierbinte).

Lasă-ți mâinile relaxate în lapte călduț timp de 5 minute, pentru a hidrata pielea și a întări unghiile. Nu numai că laptele conține acid lactic, care are o proprietate naturală de a exfolia pielea moartă sau vătămată, este și bogat în calciu, ceea ce va întări unghiile moi sau casante.

Pentru final folosește o cremă hidratantă pe care să o lași să pătrundă și vei avea mâini de invidiat. Sunt acum hidratate, exfoliate și vizibil pregătite pentru o manichiură care să le răsfețe.

Text de Alina Greavu

ARTICOLE SIMILARE

Ce NU trebuie sa faci intr-un Cat Eye make-up

realitatea

Tratamente anticuperoza – Noi proceduri testate chiar de make-up artistul Mirela Vescan

Fata lui CARMEN HARRA – mai tare ca J Lo, Kim K sau Coco! IMAGINI revelatoare

realitatea

Vitamina C: cum și de ce ar trebui s-o introduci în îngrijirea feței

Andreea Damian

PAMELA ANDERSON se dezbraca iar – la 45 ani – pe Twitter! FOTO

realitatea

Jennifer Lopez își lansează o linie de cosmetice

Andreea Damian

Scrie un comentariu