Tabu
Image default
LIFESTYLE

Cum să te îmbraci ca un personaj de film

Faceți cunoștință cu Îngerul albastru
Dacă lucrezi într-o bancă, să zicem, ți-ar sta bine cu niște pantaloni Marlene Dietrich, cu talie foarte înaltă și evazați, accesorizați cu o cămașă albă cu guler răsfrânt și cu o pereche de pantofi cu tocuri inimaginabil de înalte.

Poți să te transformi și în Bonnie, dacă vrei, și să-ți compui ținute office din fuste până la genunchi, cadrilate (din colecția D&G toamnă/iarnă 2008/2009), balerini comozi și neapărat un basc a la Faye Dunaway…doar să nu ajungi să te confunzi prea mult cu personajul și să jefuiești seiful băncii…

Ai putea fi Sugar Kane, din Unora le place jazzul. Nu trebuie să ai neapărat corpul lui Marilyn Monroe, dar o rochie mulată și lungă până în pământ te va face să te simți bine în pielea ta, crede-mă, mai ales când ai o zi proastă.

Pentru diminețile lungi de weekend îți recomand un neglije din același film, asezonat cu o sticlă de șampanie Piper (era preferata lui M.M.); sau ținuta purtată de Sophia Loren în scena de striptease ,,clasic’’ și cuminte din Ieri, Oggi e Domani

 Dacă îți plac filmele cu Catherine Deneuve și Brigitte Bardot, atunci trebuie să porți rochii cambrate sau taioare chic, Chanel like, accesorizate cu pălării cu voaletă.
A nu se uita eșarfa și o poșetă cu lanț, destul de încăpătoare pentru portofelul retro, cheile de la mașină, telefonul mobil, rujul (roșu!) și o carte.

Pentru o zi specială aș purta una dintre ținutele lui Natalie Portman în Războiul stelelor, și un ,,coc Amidala’’, evident! Åži aș călători cu metroul, în compania unui laptop de ultimă generație.

Dacă aș fi foarte tristă, într-o zi de iarnă timpurie, aș alege rochia cea neagră purtată de personajul Holly Golightly din Breakfast at Tiffany’s…neapărat cu o haină lungă, din blană artificială și cu sandale cu tocuri. Aș intra în toate magazinele scumpe și aș proba toate ținutele de seară, apoi aș bea cea mai scumpă cafea cu lapte în cea mai hype cafenea.

Dacă ai un date sau o cină extrem de romantică cu iubitul tău pe care vrei să îl surprinzi – Ava Gardner in The killers e cel mai inspirat exemplu. Sau poți alege ținuta lui Bette Davis din Totul despre Eva, în scena memorabilă cu oglinda….

O rochie diabolic de sexy, și atât! Îți amintești de rochiile lui Amelie Poulain? Combinate cu jachete și cu accesorii vesele? Sunt perfecte pentru plimbări cu cățelul, în parc.

Dacă îți place să șofezi și îți adori mașina, încearcă într-o zi un outfit a la Sharon Stone în Basic instinct. Eșarfa și ochelarii de soare sunt un must, evident!

Iar dacă ai nostalgia anilor ’80, când mamele noastre își lucrau la comandă rochii purtate de actrițele din Dallas și Dynasty, un drum la un vintage store sau o incursiune în dulapul casei părintești te vor ajuta să devii o Jackie Collins alias Alexis.

 Am lăsat la final personajele din Sex & The City, care sunt mai aproape de zilele noastre. Åži nu vorbesc aici de pantofii Manolo sau Jimmy Chu, nici de rochiile de firmă combinate cu ținute și accesorii no name – ci de atitudinea celor patru prietene minunate. Poți să fii Carrie cea curajoasă și inventivă; Samantha cu sex appeal și multidecoltată, Miranda cea conservatoare sau Charlotte veșnic lady like.

În fiecare zi poți alege să fii un alt personaj, atâta vreme cât îți păstrezi charmul personal și nu ajungi să-ți iei rolul prea în serios. E simpatic.

Mă duc să-mi pregătesc rochia preferată, care seamănă cu cea purtată de Julianne Moore în The Hours.
Deși, parcă mâine aș purta ținuta de ski a lui Audrey Hepburn în Charade…sau pe cea a lui Julie Christie în Doctor Jivago, în care manșonul are impact maxim…Of, grea decizie!

ARTICOLE SIMILARE

Top 5 cele mai proaste sfaturi despre dietă

realitatea

RealLife de la Electrolux se adapteaza nevoilor tale

realitatea

Ziua Păsărilor în Parcul Văcărești, Ovidiu Bufnilă, SOR: vânturelul roșu s-a mutat la bloc

Dora Constantinovici

Noi scumpiri la carburanţi, tutun şi alcool din 1 ianuarie 2024

Andreea Damian

Cum sa te pregatesti perfect pentru Craciun

realitatea

Cum arata fiica secreta a Printesei Lia!

realitatea

Scrie un comentariu